Trucuri pentru un hummus de casă perfect. Chef Joseph Hadad, secretul prin care poți obține o pastă fină

Data publicării:

Chef Joseph Hadad a dezvăluit tot ce trebuie să știi pentru a obține un hummus delicios.

Cu siguranță că există destul de multe persoane care să adore hummusul, acel preparat care poate fi servit la micul dejun, la un prânz copios sau poate chiar și la masa de seară, alături de o lipie. Este foarte delicios, iar partea cea mai bună dintre toate este că ne oferă o cantitate generoasă de proteină și este perfect și pentru persoanele aflate la dietă. Acum că v-am convins că merită să-l consumați cât mai des, vă oferim mai jos câteva dintre sfaturile bucătarului chef Joseph Hadad, cu privire la un rezultat final cât mai perfect și delicios.

„Recomandarea mea este să îl începeți chiar de la început, adică să folosiți năut boabe uscat, nu de la conservă. Dacă totuși nu aveți timp sau chef de întregul proces, atunci mai fierbeți și năutul din conservă încă o tură cu puțin bicarbonat care să ajute la înmuiere lui și desprinderea cojii exterioare.”, a scris chef Joseph Hahah, pe blogul său personal.

Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă, rețetă de salată cu somon și mango. Se prepară foarte ușor și are beneficii uimitoare pentru sănătate

Cum obții un hummus extrem de fin

Pentru a obține un hummus de casă delicios, este necesar ca pasta finală să fie extrem de fină. Și, ca acest lucru să se întâmple, bucătarul chef are și pentru asta câteva trucuri extrem de importante. Cel mai important este însă să elimini coaja năutului, spune Joseph Hadad, care are mai multe variante prin care poți face asta.

„Năutul uscat se lasă peste noapte la înmuiat în apă, iar apoi se fierbe în apă cu bicarbonat (cam o linguriță la o oală mare) până este moale. Adică aproximativ o oră jumătate, două într-o oală normală și vreo 50 minute, plus 10 de liniștire într-o oală cu presiune. Bicarbonatul, însă, ajută și la decojirea boabelor. Multe din coji se vor ridica la suprafață în timpul fierberii și vor fi ușor de înlăturat. Iar pentru restul, este simplu să întindeți pe un prosop de bucătărie boabele într-un strat și să frecați cu prosopul: cojile se vor îndepărta și lipi de prosop.

Pentru momentul blendării, părerile sunt împărțite: fie procesați năutul fiert imediat când este fierbinte, fie îl lăsați bine la scurs și răcit și puneți în robot, alături de boabe, și câteva cuburi de gheață. Pentru că pasta trebuie să fie una fină și vâscoasă, este important să blendați humusul suficient de mult, timpul depinzând de puterea robotului pe care îl aveți și de cantitatea de năut. Sfatul meu este ca dacă nu este un robot profesional, să îi mai dați pauze între etapele de blendare, ca să se mai răcească motorul.”, a continuat acesta.

VEZI și: Chef Joseph Hadad, rețetă de chiftele din legume de sezon cu sos. Ingredientele secrete care le oferă o aromă perfectă

Ce trebuie să faci pentru un hummus perfect

Pentru un hummus, perfect, ca acela din restaurantele cu profil libanez, mai ai nevoie de câteva ingrediente, nu doar de năut și de pastă de tahini, anunță Joseph Hadad. De asemenea, modul în care alegi să îl savurezi pe farfurie îți poate influența considerabil întreaga experiență culinară.

„Pentru un humus perfect, în afară de ingredientele de bază, adică năut și pastă tahini, mai trebuie să adăugați și alte ingrediente. Zeamă de lămâie, ulei de măsline extra-virgin, sare, și poate chimion măcinat și/ sau usturoi zdrobit.

Și să nu uităm de plating. Poate fi pus ca atare în castronelul de servire, dar de ce să nu îl facem mai spectaculos și să punem peste diverse topping-uri: de la boabe de năut întregi (păstrate de la fierbere), la sumac, susan, plante aromatice proaspăt tocate (pătrunjel, cozi de ceapă verde, coriandru, etc) sau salsa.”, mai spune el.

Citește și: Sorin Bontea, rețetă de salam de biscuiți cu ciocolată. Bucătarul chef folosește un ingredient secret



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel