Dormitul pe spate, riscuri. Cum trebuie să stai corect, dacă dormi pe spate. Florin Govor: Asta reduce la jumătate presiunea de pe coloană

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Dormitul pe spate pune presiune pe coloană. De aceea, vă puteți trezi cu dureri de spate, dar și de cap. Ce alte riscuri implică dormitul pe spate.

Dormitul pe spate se spune că este cel mai odihnitor, însă nu pentru toată lumea. Poziția de dormit este strâns legată de calitatea somnului, dar ceea ce funcționează pentru o persoană nu va funcționa neapărat pentru alta.

Mulți oameni subestimează adesea impactul pe care poziția de dormit o are asupra stării de bine. Poziția ta de dormit are multiple implicații asupra sănătății tale în general. Aceasta ar putea provoca unele dureri de spate pentru unii și de fapt ameliora unele dureri deja existente în altele.

Unii oameni au experimentat, de asemenea, mai multe probleme după ce au dormit pe spate în mod frecvent.

Dormitul pe spate, riscuri pentru coloană

Dormitul pe spate poate fi riscant pentru coloana vertebrală. Terapeutul Florin Govor a explicat în exclusivitate pentru DC Medical, care este impactul dormitului pe spate asupra coloanei și ce ar trebui să facem pentru a avea un somn odihnitor, dacă optăm să dormim pe spate.

”Dormitul pe spate pune o presiune asupra coloanei vertebrale de aproximativ 25 de kg. Dacă stai culcat pe spate, și îți pui o pernă sub genunchi, acest lucru reduce la aproximativ jumătate presiunea de pe coloana lombară”, a explicat Florin Govor, terapeut, în exclusivitate pentru DC Medical.

Dormitul pe spate, riscant pentru persoanele cu diferite boli

Dormitul pe spate poate fi negativ pentru persoanele care suferă de anumite boli. Acest lucru se referă în mod specific la oricine care are deja unele provocări de dormit, cum ar fi insomnie, apnee de somn, sau probleme de sforăit din cauza dificultăților de respirație.

Dormitul pe spate ar putea amplifica severitatea unor astfel de probleme, necesitând astfel o asistență medicală imediată pentru a remedia același lucru, arată Garrow Wellness Center.

Cite;te continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel