Dormi cu cercei? Nu o mai face. S-ar putea să te confrunți cu anumite probleme de sănătate

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Vladislav Muslakov
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Vladislav Muslakov

Dormitul cu cercei poate fi uneori dăunător, în funcție de tipul și dimensiunea cerceilor. În cel mai rău caz, poate fi necesar chiar să vedeți un medic. 

Dormitul cu cercei nu este recomandat de specialiști. Dacă ai mai dormit cu cercei și nu au existat efecte secundare, asta nu înseamnă că ar trebui să repeți acest obicei în viitor, arată Healthline.

Care este excepția

Regula generală de bază este de a evita dormitul în cercei, cu o singură excepție: atunci când obțineți un nou piercing. Veți avea nevoie să păstrați aceste știfturi mici în timp de 6 săptămâni sau mai mult, sau până când specialistul consideră că se pot îndepărta. Dar dacă piercing-urile tale sunt mai vechi, evită să porți cercei nichel peste noapte, precum și cercuri mari și cercei în stil încurcat sau picătură. Acestea ar putea crește riscul de efecte secundare dureroase.

Mai jos sunt unele reacții adverse frecvente:

- roșeață

- umflătură

- durere

- puroi

Piele ruptă

În timpul somnului, cerceii pot fi prinși pe așternut sau pe păr. Pe măsură ce vă mișcați în timpul somnului, ați putea risca să vă rupeți lobul urechii. Cerceii mari, precum și stilurile cu deschideri, cum ar fi cercurile și încurcăturile, pot crește și mai mult acest risc.

Dureri

Dacă te trezești cu dureri de cap frecvente, purtarea cerceilor peste noapte ar putea fi de vină. Este posibil să aveți un risc crescut dacă dormiți, deoarece cercelul poate apăsa pe partea laterală a capului și poate provoca disconfort.

Încearcă să dormi fără cercei pentru a vedea dacă durerile de cap se îmbunătățesc. Dacă trebuie să lăsați știfturi în cazul în care aveți piercinguri noi, puteți încerca să dormiți pe spate pentru a ameliora durerile de cap.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel