Dorian Popa, măsuri drastice după ce a plătit o factură de peste 8000 de lei: „Urmează vremuri grele, ăsta e doar începutul”

Data publicării:

Dorian Popa a decis să facă unele ajustări în locuința sa, după ce a achitat o factură de peste 8000 de lei pentru energia electrică. 

 

Facturile la energie electrică și gaze le dau mari bătăi de cap și vedetelor. Printre acestea se numără și Dorian Popa, care a dezvăluit că a fost șocat în momentul în care a văzut factura la energia electrică. Mai exact, artistul trebuie să achite o sumă de peste 8.500 de lei.

„Am știut eu de ce nu merg în concediu”, a scris artistul pe pagina de Instagram, unde a distribuit și o imagine cu dovada.

Dana Budeanu, revoltată după ce a văzut factura la curent a părinților ei: „Nu au nici aer condiționat”

Ulterior, artistul a discutat despre facturile uriașe și pe canalul său de YouTube despre măsurile pe care are de gând să le ia pentru a reduce consumul. 

"Toată lumea voia să știe ce părere am eu despre facturile la curent. Dacă vorbeam de ceva până în 50% sau de dublarea lor, să zic că mai înțelegeam, dar s-au triplat. Urmează vremuri grele, ăsta e doar începutul.

Mi-am dat seama că ar trebui să fiu puțin mai atent, să nu mai fiu atât de delăsător și să nu mai plătesc tot ceea ce mi se bagă sub nas pentru motivul că muncesc și am bani. Am luat firul la despicat și am adunat toate informațiile.", a declarat Dorian Popa  pe platforma de YouTube, potrivit wowbiz.

Marius Manole, factură de 7000 de lei la energie electrică. Actorului nu i-a venit să creadă: „Eu cred că plătesc pentru Casa Poporului”

Dorian Popa vrea să investească în panouri solare, pentru a evita facturile uriașe. 

"Mi-am dat seama că este din ce în ce mai bine să mă îndrept către alegerea panourilor solare. Este important să devenim independenți pentru că treburile o iau razna. Acum să vedem ce surprize vom avea la gaze. Pentru că acolo o să fie iar cu semne de exclamare în momentul în care o să vină primele facturi după ce se răcește afară", a mai spus Dorian Popa.

 

De ce sunt emise facturile uriașe la energie electrică, pe un an. Verificarea pe care trebuie să o faci dacă primești și tu așa ceva

 

Ruby, factură uriașă la energia electrică

Ruby a dezvăluit care a fost cea mai mare factură pe care a primit-o la energia electrică. Deși susține că face economii și stinge întotdeauna lumina pentru a reduce consumul, artista primește facturi destul de mari.

„Mie cine să-mi stingă lumina? Lumina e stinsă la noi de fiecare dată, să știi. În dormitor e stinsă lumina, e televizorul aprins”, a răspuns artista la Antena Stars. 

Care a fost cea mai mare factură pe care a primit-o la energia electrică

Vedeta a mărturisit că cea mai mare factură a fost de 1.500 de lei. Totodată, artista a precizat că, de multe ori uită să plătească și după are un șoc când vede suma care se strânge.

„Vreo 15 milioane (n.r lei vechi) cred că am văzut zilele trecute. Cam așa șocuri am eu mereu. Că noi uităm să plătim câte o lună, două, trei și se adună”, a dezvăluit Ruby.

Ruby a recunoscut că nu este o fire cheltuitoare, dar cu toate astea pierde foarte mulți bani și nu știe pe ce. 

„Cheltui foarte mult și nici nu știu, îmi dau seama la un moment dat. Și pe nimic. Adică eu nu ies în oraș, nu mănânc la restaurante, nu ies în cluburi. Nu știu pe ce cheltui”, a mai explicat Ruby.

 

Cum să reduci consumul de energie electrică și gaze

În condițiile în care mulți români se tem de facturile pe care le vor avea în sezonul rece, ar fi de ajutor să aflăm dacă există variante prin care am putea face unele modificări în casă, astfel încât să reducem consumul. 

SPECTACOLA: Ce sfaturi practice aveți în acest sens? 

Alex Gavrilescu, arhitect Visuri la cheie: În primul rând, dacă avem un buget să facem o termoizolare a locuinței ar fi ideal și aici vorbim de o termoizolație calculată în coeficienții energetici, nu una după ureche, cum aud mereu că o termoizolație cu cât este mai groasă este mai eficientă, după un calcul corect se poate spune ce grosime de termosistem să aplicăm. 
Eu nu recomand polistirenul, este o alegere strict economică, pe termen scurt, și atât. 

SPECTACOLA: Care sunt principalele „unelte” prin care putem păstra temperatura în casă, în situația de față, „să ținem frigul la distanță”. 

Alex Gavrilescu, arhitect Visuri la cheie: Aș spune că putem să obținem o încalzire hibrid în consum, recent am făcut o casă cu încălzire și electrică, și gaz, și am reușit să scad costurile la jumătate în consum. Bine, să ai și un termosistem al locuinței care să țină căldura în interior și frigul afară, recomand spațiile vitrate gândite în pondere cu locuința, adică dacă ai o cameră cu un volum de 30m³, să nu ai o suprafață vitrată mai mare de 2m². Știu, e frumos să ai vitrine mari în casă, dar asta trebuie să ai în vedere că te va costa mult la consum. Am eu o vorbă.

Citește continuarea AICI



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel