Dorian Boguță, Paul Ipate și Andreea Grămoșteanu vin la Noaptea Albă a Filmului Românesc

Data publicării:

Printre invitații celei de-a 14-a ediții Noaptea Albă a Filmului Românesc se numără actori, regizori și producători de film care se vor întâlni cu publicul în sălile de cinema sau la proiecțiile în aer liber.

Astfel, în seara de 15 septembrie spectatorii au ocazia să urmărească peste 30 de filme și scurtmetraje românești în peste 10 locații din București și îi vor întâlni pe actorii Dorian Boguță, Paul Ipate, Andreea Grămoșteanu, István Téglás, dar și pe regizorii Tudor Giurgiu, Bogdan Mirică și Paul Negoescu. Organizatorii anunță și un moment special, dedicat Centenarului Gopo, în care artiștii Dan Alexandru și Alexandru Olteanu vor reimagina live coloana sonoră a scurtmetrajelor lui Ion Popescu Gopo. 

La Sala Luceafărul (fostul Cinema PRO), publicul are ocazia să se întâlnească cu echipa unuia dintre cele mai așteptate filme românești ale anului – Libertate – care va fi prezentă la ora 20:00 pentru a urmări alături de spectatori producția inspirată de evenimentele petrecute la Sibiu în decembrie 1989. În sală vor fi regizorul Tudor Giurgiu, actorii Ștefan Iancu, Cristi Popa, Cristina Casian, Andreea Grămoșteanu și  Florentina Țilea.

Filmul Mammalia (r. Sebastian Mihăilescu) va putea fi urmărit la Cinema Elvire Popesco în avanpremieră în prezența actorului István Téglás și a  producătoarei Diana Păroiu. Tot aici vor fi proiectate în avanpremieră  filmul documentar De ce mă cheamă Nora când cerul meu e senin în prezența regizoarei Carla Teaha și a monteuzei Roxana Szel, dar și filmul Tigru, în regia lui  Andrei Tănase, în prezența actorului Paul Ipate și a producătoarei Irena Isbasescu. 

Noaptea Albă a Filmului Românesc este un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro. 

Descarcă materialele de presă

Dorian Boguță, actorul din rolul principal în comedia Încă două Lozuri, va răspunde întrebărilor spectatorilor în cadrul proiecției de la Hollywood Multiplex - București Mall. La proiecție va fi prezent și regizorul Paul Negoescu. Filmul  Dragoste pe muchie de cuțit (r. Germain Kanda) va fi proiectat în avanpremieră în prezența actorului Alin Panc.

La Cinema Muzeul Țăranului Român spectatorii se vor întâlni cu Bogdan Mirică, regizorul filmului Boss, începând cu ora 22, iar la Cinemateca Union, de la ora 18:00 va avea loc proiecția în avanpremieră a filmului Cazul inginerului Ursu (r. Liviu Tofan, Șerban Georgescu) în prezența lui Liviu Tofan. 

Printre momentele speciale pregătite de organizatori și care vor marca ediția de anul acesta a Nopții Albe a Filmului Românesc se numără proiecția specială de la Cinemateca Eforie a filmului Balanța, la împlinirea a 90 de ani de la nașterea regizorului Lucian Pintilie. În holul cinematecii spectatorii vor fi întâmpinați de o expoziție cu poze ale regizorului. Tot la Cinemateca Eforie, cu ocazia Centenarului Gopo, începând cu ora 20:30 vor fi proiectate o serie de scurtmetraje în regia marelui cineast Ion Popescu Gopo, reimaginate muzical live de Dan Alexandru și Alexandru Olteanu.

Proiecțiile de la Sala Cinema - UNATC, Grădina cu Filme CREART, UNTeatru și Grădina Muzeului Național al Literaturii Române au intrarea liberă.

Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel