Doliu în lumea televiziunii. Un cunoscut jurnalist s-a stins din viață

Data actualizării: | Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: Zae Zhu
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: Zae Zhu

Cunoscutul jurnalist american de televiziune Larry King, care a realizat mii de interviuri cu lideri, politicieni şi artişti pentru CNN şi alte posturi de televiziune, a murit la vârsta de 87 de ani.

King fusese spitalizat în Los Angeles, diagnosticat cu COVID-19, potrivit mai multor relatări de presă. A decedat la Cedars Sinai Medical Center, potrivit anunţului publicat pe Twitter de Ora Media, compania de producție fondată de King.


S-a confruntat cu numeroase probleme de sănătate în ultimii ani, inclusiv un infarct aproape fatal în 2019, şi suferea de diabet.


Emisiunea ''Larry King Live'', difuzată de CNN în perioada 1985-2010, cadrul căreia King a intervievat lideri mondiali, artişti şi alte celebrităţi, a fost urmărită de milioane de telespectatori. Aplecat asupra pupitrului de prezentator, cu mânecile suflecate şi purtând ochelari de vedere, King a transformat emisiunea pe care o realiza într-una dintre cele mai urmărite de pe CNN, combinând interviurile, discuţiile politice, dezbaterile pe teme de actualitate şi telefoane de la telespectatori.


Chiar şi în perioada sa de glorie, criticii l-au acuzat că nu se documentează riguros înaintea interviurilor şi că pune invitaţilor întrebări lejere, care oferă prilejul unor răspunsuri necontestate, prin care invitaţii îşi promovează propria imagine. Jurnalistul a răspuns că nu se concentrează prea mult pe documentare întrucât doreşte să afle odată cu privitorii. În plus, King a spus că niciodată nu a dorit să fie perceput ca un jurnalist, notează Agerpres. 


''Datoria mea, aşa cum o văd eu, este de a fi un intermediar'', a declarat King pentru publicaţia Hartford Courant în 2007. ''Pun cele mai bune întrebări de care sunt în stare. Ascult răspunsurile. Încerc să urmăresc subiectul. Şi sper că publicul este cel care va trage concluziile. Nu sunt aici ca să trag o concluzie. Nu sunt gazda unei talk-show improvizat... Aşa că ceea ce încerc să fac este să prezint pe cineva în cea mai bună lumină posibilă''.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Externe


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel