Doliu în lumea teatrului! S-a stins din viață Georgeta Luchian Tudor, soția lui Tudor Gheorghe

Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: David Tomaseti
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: David Tomaseti

Actriţa Georgeta Luchian Tudor, soția rapsodului Tudor Gheorghe a murit la vârsta de 86 de ani.

Georgeta Luchian Tudor s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani, a anunțat Teatrul Național din Craiova. 


„Teatrul Național „Marin Sorescu” anunță cu tristețe plecarea la cele veșnice a actriței Georgeta Luchian Tudor, una dintre actrițele emblematice ale unei instituții pe care a slujit-o cu un talent ieșit din comun. Instituția este alături în aceste momente de soțul ei, artistul Tudor Gheorghe”, se arată într-un comunicat al Teatrului din Craiova.


Georgeta Luchian Tudor a avut o carieră de succes în lumea teatrului, deși în tinerețe și-ar fi dorit să ajungă ziaristă. 


„Născută la Brăila (6 septembrie 1934), Georgeta Luchian Tudor (numele de familie, Loch), a absolvit Institutul de Teatru în 1963, clasa profesor Ion Șahighian, asistenți David Esrig și Călin Florian. A dorit să fie ziaristă, dar teatrul a câștigat în ea una dintre actrițele de rasă, de a cărei noblețe artistică s-au bucurat generații de spectatori craioveni și nu numai. A debutat la Naționalul craiovean în rolul Fanchette, în spectacolul „Nunta lui Figaro” de Beaumarchais (1963)”, notează Teatrul Național „Marin Sorescu”. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel