Doliu în lumea teatrului românesc. A murit regizorul Dinu Cernescu

Data publicării:
Sursă foto: Pexels
Descriere foto: Sursă foto: Pexels

Dinu Cernescu, unul dintre cei mai cunoscuţi regizori ai teatrului românesc, a murit la vârsta de 88 de ani, a anunţat Teatrul Bulandra.

Dinu Cernescu, unul dintre cei mai cunoscuți regizori ai României, s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani.

„A plecat în eternitate marele regizor Dinu Cernescu. Dumnezeu să-l ierte şi să-l aşeze în lumină alături de cei aleşi", a transmis Teatrul Bulandra.

Și producătorul de film Dembinski Dominic a transmis condoalențe pe pagina sa de Facebook.

„Condoleanțe Teatrului Românesc și Teatrului de Televiziune! Dumnezeu să-l odihnească pe marele regizor de teatru si televiziune, dascăl eminent, unul dintre marii boieri ai scenei românești: Dinu Cernescu! Somn lin, dulce prinț!

A fost autorul uneia dintre cele mai mărețe viziuni ale lui Hamlet de la noi, cu Ștefan Iordache în rolul titular…”, a transmis și producătorul de film Dembinski Dominic, pe pagina de Facebook.

Dinu Cernescu s-a născut la 18 octombrie 1935 în București și a fost unul dintre cei mai importanți regizori de teatru români, cu o bogată activitate pe scena Teatrului Nottara din București.

De asemenea, Dinu Cernescu a fost regizor artistic la Televiziunea Română, iar în perioada 1994‑1995 a ocupat funcția de director artistic al Teatrului Național din București.

Pe lângă activitatea din teatru, Dinu Cernescu a publicat în anul 2009 un volum de memorii intitulat „Regizor”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel