Doliu în lumea teatrului. Carmen Steiciuc, Managerul Teatrului „Matei Vişniec” din Suceava, a murit din cauza Covid-19

Data publicării:
Carmen Steiciuc, foto Facebook
Descriere foto: Carmen Steiciuc, foto Facebook

Carmen Steiciuc, Managerul Teatrului „Matei Vişniec” din Suceava, s-a stins din viață, a anunţat ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu. 

"COVID-19 continuă să facă victime şi e extrem de dureros să tot pierdem fiinţele dragi. Astăzi a plecat dintre noi şi Carmen Steiciuc, cea care a avut grijă de teatrul sucevean chiar de la înfiinţarea sa. Teatrul "Matei Vişniec" este astăzi o mărturie a pasiunii sale şi a implicării în lumea culturală suceveană. Poetă, director al revistei "Bucovina literară", organizator al Festivalului Naţional de Poezie "Nicolae Labiş", a fost licenţiată a trei facultăţi, urmând şi un doctorat în teatrologie. Din păcate, drumul său s-a oprit prea repede, iar nouă ne mai rămâne doar să îi mulţumim pentru munca depusă şi să îi păstrăm memoria vie. Drum lin, Carmen Steiciuc!", a scris Bogdan Gheorghiu pe Facebook. 

 

Potrivit monitorulsv.ro, de mai bine de 6 ani, Carmen suferea de o serie de alergii și urma un regim alimentar sărac, evita să ia medicamente și a ezitat să se vaccineze împotriva COVID.  În momentul în care s-a infectat cu noul coronavirus, a încercat să se trateze sindură, acasă, însă boala s-a agravat și a fost internată în Spitalul Județean Suceava, la Secția Infecțioase. Ulterior,  a fost transferată în Secția ATI COVID a spitalului sucevean, unde a fost intubată.

Carmen Steiciuc s-a născut pe 25 octombrie 1968. Poet, director al revistei „Bucovina literară”, organizator al Festivalului Naţional de Poezie "Nicolae Labiş", Carmen Steiciuc a fost licenţiată a trei facultăţi, urmând şi un doctorat în teatrologie



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel