Doliu în lumea teatrului. A murit Alexandru Lulescu. Actorul și-a presimțit sfârșitul

Actorul Alexandru Lulescu s-a stins din viață. 

Alexandru Lulescu, în vârstă de 90 de ani, s-a stins din viață, vineri, 17 iunie 2022. 

Anunțul a fost făcut de Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”. 

 

„Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” anunță cu profund regret trecerea în neființă a domnului ALEXANDRU LULESCU, actor emblematic al Revistei românești, căreia i-a dedicat întreaga sa viață și carieră. 
Maestrul ALEXANDRU LULESCU a fost omagiat pe scena Teatrului “Constantin Tănase”, anul trecut, în luna octombrie, în prima ediție a Galelor Savoy. Avea să fie ultima sa apariție pe scena pe care a slujit-o aproape 60 de ani. Anul acesta, pe 1 iunie, a împlinit 90 de ani, fiind considerat cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă.
Corpul neînsuflețit va fi depus, pentru un ultim omagiu, Duminică, 19 iunie, ora 9:00, în foaierul Sălii Savoy a Teatrului “Constantin Tănase”, din Calea Victoriei nr.33.
Prima apariție a maestrului ALEXANDRU LULESCU pe scena Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”, care pe atunci se numea Ansamblul de Estradă, este consemnată în anul 1952, ca solist de balet într-un dans tătar din premiera intitulată “Primul spectacol”. Câțiva ani mai târziu, în 1961, se angajează la Teatrul devenit între timp Satiric-Muzical “Constantin Tănase”, unde joacă în zeci de spectacole, cu sute de reprezentații în țară și în lume. 
Dintre spectacolele în care joacă amintim: ”La Grădina Cărăbuș”, “Pagini alese din Revista de altădată”, ”Revista cu Tănase”, ”Minunile Revistei - Ca la Tănase”, ”Veselie la…Tănase”, ”De la Cărăbuș la Savoy”, ”Revista cu paiațe”, ”Vino să ne vezi deseară”, ”Scandal la Boema”, ”Pompiliu de Pompadour”, ”O seară la Revistă”, “Revista dragostei”. A făcut parte și din distribuția musicalurilor de succes: ”Groapa” (text: Eugen Barbu/muzica: Radu Șerban) și ”O premieră furtunoasă”, după ”O noapte furtunoasă” de I.L.Caragiale (text și versuri: Octavian Sava,  muzica: Marius Țeicu).
Timp de douăzeci de ani, a format împreună cu un alt mare actor, Nicu Constantin, unul dintre cele mai de succes cupluri umoristice, fiind deseori supranumiți ”Regii umorului” sau ”Cavalerii râsului”.
Ultimele spectacole în care a putut fi aplaudat pe scena de la Revistă au fost: ”Hai, zâmbește!”, ”Lasă  supărarea-n hol!”,  ”Aer Bun! De Savoy!”, ”Hai, Hai România!” şi  ”Cu mască sau fără mască, oamenii vor să zâmbească!”.
Rămânem cu amintirea splendidelor momente trăite împreună, pe scena Teatrului „Tănase”, momente minunate pentru care îi mulțumim cu adânc respect și aleasă recunoștință!
Rămas bun, nea Lulu! 
Dumnezeu să vă odihnească în pace! ”, au transmis reprezentanții teatrului, printr-un comunicat de presă.

 

 

Alexandru Lulescu și-a presimțit sfârșitul 


Marele actor era internat într-un centru de bătrâni, unde primea îngrijiri medicale de la personal specializat. 

Potrivit Click, actorul ar fi avut o premoniție chiar înainte de a muri. Cu o zi înainte de a se stinge din viață, el le-a solicitat cadrelor medicale să cheme un preot, pentru a se spovedi și împărtăși. 

Din nefericire, la o zi de la împărtășanie, actorul a făcut un atac cerebral care i-a fost fatal. 


Trupul neînsuflețit al actorului va fi depus la Teatrul Național din București, iar înmormântarea va avea loc la Cimitirul Bellu, scrie jurnalul.ro.

 

 Alexandru Lulescu a împlinit 90 de ani pe 1 iunie.

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 17 iun 2022, 13:01 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience