Doliu în lumea muzicii populare. Artista Viorica Galan Dumbravă a murit la vârsta de 72 de ani

Data publicării:
Viorica Galan Dumbravă, sursa facebook
Descriere foto: Viorica Galan Dumbravă, sursa facebook

Lumea muzicii populare este în doliu, după ce Viorica Galan Dumbravă s-a stins din viață.

Viorica Galan Dumbravă, marea artistă din Bucovina, care a încântat ani la rând mii de români cu vocea ei, a decedat. Interpreta de muzică populară s-a stins la vârsta de 72 de ani, lâsând în urma ei un gol imens.

În urmă cu câteva zile însă, starea sa de sănătate s-a agravat brusc și a primit diagnosticul dramatic: se infectase cu virusul Sars – Cov 2. A fost internată în spital la Botoșani, ulterior intubată  și, în ciuda eforturilor medicilor,  inima Vioricăi Galan Dumbravă a încetat să mai bată.

Viorica Galan Dumbravă a fost mulți ani partenera de viață și de cântec al unui alt mare artist popular, Alexandru Dumbravă, care a plecat în eternitate în 2016.

Vestea morții a picat ca un trăsnet peste familia artistei, dar și peste colegii de breaslă, care sunt profund îndurerați.

„Din păcate…a plecat dintre noi Doamna Viorica Galan Dumbravă în lumea fără dor…în care s-a regăsit cu iubitul ei, Alexandru Dumbravă”, a scris pe o rețea de socializare solistul Marius Zgâianu.

De-a lungul timpului, Viorica Galan Dumbravă a colaborat cu ”Rapsozii Botoșannilor”, dar și cu Ansamblul ”Datina. Aceasta a condus și ansamblul folcloric ”Sălăceana” din Săcele și a înregistrat zeci de melodii în studiourile Radiodifuziunii Române.

 

Citește și: Jean Paler, despre problemele grave de sănătate cu care se confruntă. Actorul traversează cea mai dificilă perioadă din viața lui: "M-am obișnuit cu infarct după infarct"



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel