Jean Paler, despre problemele grave de sănătate cu care se confruntă. Actorul traversează cea mai dificilă perioadă din viața lui: "M-am obișnuit cu infarct după infarct"

Data publicării:
Jean Paler, captra foto Youtube/ sursa Kanal D
Descriere foto: Jean Paler, captra foto Youtube/ sursa Kanal D

Jean Paler trece prin momente grele din cauza problemelor grave de sănătate cu care se confruntă. Actorul a ajuns la capătul puterilor.

Jean Paler este și va rămâne unul dintre cei mai iubiți actori din România. Ani la rând a reușit să-i facă pe români să râdă, însă acum viața lui s-a schimbat complet. După ce a renunțat la lumina reflectoarelor, Jean Paler trăiește de pe o zi pe alta, iar problemele de sănătate nu-i dau pace. La 68 de ani, marele actor face față cu greu problemelor din viața de zi cu zi. 

Jean Paler a povestit recent cu ce probleme de sănătate se confruntă, dar și cum își petrece un sfert din an prin spitale.

„Sunt cardiac cronic, operat, cu stenturi, am și defribilator. Medicamentele mă costă 1400 de lei ope lună. Am o pensie de 840 lei, mi-e și rușine. M-au uitat toți, parcă nici nu exist! Dacă nu aș avea familia să mă ajute, aș fi pierdut! În fiecare an stau în spitale câte patru luni.

Am 4 stenturi și un defibrilator. Inima mea mai funcționează doar 30 la sută. Doctorii se minunează cum de mai poate inima să împingă sângele la cap și la picioare. Inima bate în fibrilații, face sincope. 12 secunde inima mea nu a bătut deloc.

Puteam să mor! Eram pe stradă, în Sinaia, și am făcut o sincopă. Am căzut în fața unei mașini. Omul a crezut că m-a lovit el cu mașina. Au dat telefon la 112 și m-au dus la Fundeni, unde m-au pus pe picioare. M-am obișnuit cu infarct după infarct', a povestit actorul în emisiunea Teo Show', de la Kanal D.

 

Jean Paler: "Prietenii m-au dat uitării"

 

Unul dintre regretele mareleu actor este faptul că cei pe care îi considera prietenii l-au dat uitării după ce s-a mutat la Sinaia.

„Când m-am îmbolnăvit veneam de la ski. Nici un fel de simptome nu am avut înainte. Am plecat să-mi iau pâine, eu locuiesc la Sinaia, la bloc. Am făcut infarctul pe stradă, am căzut în cap! Cea mai mare durere e singurătatea! E o condamnare! Vremurile pe care le trăim sunt urâte, plus singurătatea e prea mult! Cuvântul prieten a rămas numai în DEX, nu mai există. Există doar cunoștințe. M-au dat total uitării de când sunt la Sinaia, parcă nici nu exist', a mai spus Jean Paler.

 

Jean Paler a povestit, cu ochii în lacrimi, că singura care nu l-a dat uitării și care are grijă de el este fiica lui, în vârstă de 26 de ani. Deși are o vârstă fragedă, aceasta se ocupă de toate treburile casnice.

„De la Uniunea Artiștilor un telefon nu mi-au dat să mă întrebe ce fac. Locuiesc cu fiica mea, îmi gătește, îmi spală. S-a mutat la mine. Îi zic în fel și chip, și babă îi zic, deși are 26 de ani!

Am noroc mare cu ea! Eu am plătit cu viața personală, eu nu am avut viață personală. Nu mai ai familie, nu mai ai nimic, decât teatru. Am plâns mai mult decât am râs! Nu am ținut cont niciodată de mine!

Mi-au reproșat doctorii că nu am avut grijă de mine. Mi-au interzis să mai profesez. În mai am ieșit din spital și în iunie eram din nou la teatru', a adăugat actorul.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel