Doliu în lumea muzicii internaționale. Steve Mackey, basistul trupei Pulp, a murit

Data publicării:
Steve Mackey, captură video Youtube
Descriere foto: Steve Mackey, captură video Youtube

Lumea muzicii este mai săracă de astăzi, după ce Steve Mackey s-a stins din viață.

Basistul trupei Pulp, Steve Mackey, a murit la vârsta de 56 de ani, a confirmat familia muzicianului, potrivit bbc.com.

Muzicianul, originar din Sheffield, s-a alăturat trupei Pulp în 1989 şi a contribuit la hituri precum ''Common People'', ''Disco 2000'' şi ''Lipgloss''.

Soţia sa, Katie, a publicat joi un mesaj pe o reţea de socializare în care menţionează că artistul a fost spitalizat în ultimele trei luni din cauza unei afecţiuni pe care nu a dezvăluit-o.

''Suntem şocaţi şi devastaţi că trebuie să ne luăm rămas-bun de la soţul meu minunat şi extraordinar'', a spus ea.

''Steve a fost cel mai talentat bărbat pe care l-am cunoscut, un muzician excepţional, producător, fotograf şi cineast''.

''A fost adorat de toţi oamenii cu care şi-a încrucişat drumurile în numeroasele discipline creative pe care le-a cucerit''.

''Doresc să adresez mulţumiri din suflet întregului personal NHS care a muncit neobosit pentru Steve. Îi vom duce lipsa mai presus decât pot cuvintele exprima''.

Pulp a publicat de asemenea un mesaj de omagiu, anunţându-şi fanii că basistul lor ''iubit'' s-a stins joi dimineaţă.

Trupa a publicat o fotografie cu muzicianul din turneul din 2012 al trupei, când au petrecut o zi liberă într-o zonă din Anzi acoperită cu zăpadă.

''Aveam o zi liberă, iar Steve a sugerat să facem o drumeţie'', a spus trupa. ''Aşa am făcut şi a fost o experienţă complet magică''.

''Mult mai magică decât dacă ne-am fi holbat la pereţi în hotel toată ziua (ceea ce am fi făcut altminteri)''.

''Steve făcea lucrurile să se întâmple în viaţa lui şi în cea a trupei. Ne-ar plăcea foarte mult să credem că s-a întors în munţii aceia acum, în următoare etapă a aventurii lui''.

Pulp se va reuni în această vară pentru o serie de concerte.

Mackey anunţase că nu va lua parte la aceste concerte întrucât s-a hotărât să se concentreze asupra ''muzicii, realizării de filme şi proiectelor fotografice''.

Steve Mackey s-a născut în Sheffield în 1966 şi a fost coleg de şcoală cu un alt membru Pulp, Richard Hawley.

S-a alăturat trupei în 1989 - la un deceniu după înfiinţarea formaţiei - şi a apărut prima dată pe albumul ''Separations''.

După ce a semnat cu casa de discuri Island Records la începutul anilor 1990, Pulp a cunoscut succesul graţie albumelor ''His 'N' Hers'' şi ''Different Class'', iar solistul Jarvis Cocker a devenit unul dintre cei mai îndrăgiţi muzicieni din epoca Britpop.

După ce trupa a luat o pauză în 2002, Mackey a compus în colaborare şi a produs cântece pentru artişti precum MIA, Florence + The Machine şi Arcade Fire.

Mackey a participat la reuniunea Pulp din 2012; de asemenea a fost curator în cadrul Frieze Art Fair din Londra timp de mai mulţi ani în decada 2000.

S-a căsătorit cu jurnalista de modă Katie Grand în 2009 şi au împreună un fiu, Marley, născut în 1996, notează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel