Doliu în lumea muzicii. Chitaristul Leslie West, cofondatorul trupei Mountain, a murit

Data publicării:
Unsplash.com/ autor David Tomaseti
Descriere foto: Unsplash.com/ autor David Tomaseti

Leslie West, artistul care cu vocea sa guturală şi acordurile de chitară a propulsat trupa americană rock Mountain, a murit la vârsta de 75 de ani

"Cu durere în suflet, suntem întristaţi de aflarea veştii despre moartea artistului Dean (Guitars), Leslie West, membru al familiei Dean. Legendar şi unic. Odihnească-se în pace", a transmis compania  Dean Guitars. Familia sa a precizat ulterior că artistul a murit în urma unui infarct.

CEO-ul Dean Guitars, Evan Rubinson, a scris pe contul său de Twitter că Leslie West a fost "un om pe care l-am iubit cu adevărat mai mult decât orice - cel mai amuzant şi mai cinstit tip pe care l-am cunoscut".

West a suferit un stop cardiac la domiciliul său din Florida. Artistul a transportat de urgenţă la spital, însă nu şi-a mai revenit.

Leslie West va rămâne în memorie în special datorită contribuţiei sale pe celebra melodie clasică "Mississippi Queen", de pe albumul de debut al trupei Mountain. El a declarat revistei Guitar Player că această piesă "are tot ceea ce trebuie pentru a deveni un succes".

West a fost considerat unul dintre chitariştii de top într-o perioadă în care s-au remarcat, printre alţii, Jimi Hendrix, Eric Clapton şi Jimmy Page.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leslie West (@reallesliewest)

După evoluţia Mountain pe scena Woodstock, în a doua zi a festivalului, între Canned Heat şi Grateful Dead, trupa a fost propulsată în panteonul formaţiilor rock importante, ceea ce i-a consolidat statutul lui West de chitarist de primă clasă, notează Agerpres. 

West s-a luptat de-a lungul anilor cu probleme de sănătate şi cu dependenţa de heroină, însă a continuat să lucreze constant, debutând chiar şi în actorie, domeniu în care a avut o contribuţie minoră.

În urma lui West a rămas soţia sa, Jenni Maurer, cu care s-a căsătorit pe scenă, în 2009, în timpul unui concert aniversar cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la Woodstock. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel