Doliu în lumea muzicii. Chitaristul Gary Rossington din trupa Lynyrd Skynyrd a murit

Data publicării:

Chitaristul Gary Rossington a murit la vârsta de 71 de ani. 

Chitaristul Gary Rossington, membru fondator al formaţiei Lynyrd Skynyrd, a murit duminică la vârsta de 71 de ani, a anunţat trupa rock americană, potrivit AFP.

Reprezentantă a ''Southern rock'', trupa Lynyrd Skynyrd este cunoscută în principal datorită celor două hituri cult ale sale, ''Sweet Home Alabama'' şi ''Free Bird''.

''Gary se află acum alături de fraţii săi din familia Skynyrd în Paradis şi cântă, aşa cum a făcut întotdeauna'', a scris trupa pe Facebook.

Lynyrd Skynyrd n-a precizat cauza decesului chitaristului. Rossington se confrunta cu probleme cardiace şi a suferit o intervenţie chirurgicală pe cord în 2021, potrivit unui anunţ făcut de trupă la vremea respectivă.

Născut în 1951 în Florida, Rossington a fondat în 1964 Lynyrd Skynyrd în formula sa iniţială alături de toboşarul Bob Burns şi basistul Larry Junstrom. Soloul său de chitară din ''Free Bird'', o melodie care durează aproape 10 minute, este considerat unul dintre cele mai impresionante din istoria rockului.

Chitaristul a supravieţuit mai multor accidente grave în anii 1970, printre care un accident de maşină produs în 1976 şi celebrul şi tragicul accident aviatic din 1977, în care şi-au pierdut viaţa trei membri ai trupei.

Trupa s-a destrămat după ce vocalistul Ronnie Van Zant, chitaristul/vocalistul Steve Gaines şi vocalista Cassie Gaines au murit în acest accident aviatic, dar s-a regrupat în 1987 cu noi membri, printre care şi fratele mai mic al lui Van Zant, Johnny, ca vocalist.

Rossington a fost singurul membru din formula originală rămas în componenţa trupei Lynyrd Skynyrd, care şi-a continuat activitatea în noua formulă şi urma să demareze un turneu în iulie.

Lynyrd Skynyrd este una dintre trupele rock susţinătoare ale dreptei care au urcat pe scenă în marja convenţiei republicane din 2016, prilej cu care Donald Trump a fost desemnat candidat la preşedinţia Statelor Unite, notează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel