Doliu în lumea muzicii. A murit cântăreţul Franco Gatti, membru al grupului Ricchi e Poveri

Data publicării:
Foto Unsplash/ autor Sixteen Miles Out
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Sixteen Miles Out

Cântăreţul Franco Gatti, membru al grupului Ricchi e Poveri, a murit la vârsta de 80 de ani

Cântăreţul şi compozitorul italian Franco Gatti, interpret al celebrului cântec "Sara perche ti amo" alături de grupul Ricchi e Poveri, a murit la vârsta de 80 de ani, au anunţat marţi principalele companii mass-media din Italia.

Franco Gatti suferea de mai mulţi ani din cauza unor probleme de sănătate şi s-a retras de pe scena muzicală în 2013, după moartea fiului său Alessio.

 

Grupul Ricchi e Poveri, înfiinţat în 1967 la Genoa, a devenit celebru în Italia şi în străinătate în anii '70 şi '80, iar albumele sale s-au vândut în peste 20 de milioane de copii.

Cântecul "Sara perche ti amo", un mare succes internaţional ce a fost lansat în 1981, a fost inclus patru ani mai târziu pe coloana sonoră a filmului "L'Effrontée", regizat de Claude Miller şi care a avut-o în distribuţie pe actriţa Charlotte Gainsbourg.

Ricchi e Poveri a reprezentat Italia la concursul Eurovision din 1978 şi a câştigat Festivalul cântecului italian de la San Remo în 1985, considerat o veritabilă instituţie în această ţară, care atrage în fiecare an milioane de telespectatori în faţa micilor ecrane, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel