Doliu în lumea modei: a decedat stilistul italian Nino Cerruti

Data publicării:
Nino Cerruti, captură video YouTube
Descriere foto: Nino Cerruti, captură video YouTube

Celebrul stilist italian Nino Cerruti a decedat la vârsta de 91 de ani.

El a încetat din viaţă într-un spital din Vercelli, din Piemont (nord-vestul Italiei), unde se afla pentru o operaţie la şold, conform site-ului Corriere della Sera.

"Se duce un uriaş dintre antreprenorii italieni", a reacţionat ministrul adjunct al dezvoltării economice, Gilberto Pichetto.

Nino Cerruti a fost cel care introdus "casual chic" în moda masculină high-end. În 1967, Nino Cerruti este primul designer care a lansat la Paris propria sa etichetă de pręt-a-porter de înaltă calitate pentru bărbaţi.

"A avea stil înseamnă a combina cultura cu arta", spunea Nino Cerruti, un maestru care evita rafinamentul cu orice preţ.

Născut la 25 septembrie 1930 la Biella, el s-a văzut constrâns să-şi abandoneze studiile de filosofie la vârsta de 20 de ani, după decesul tatălui său Silvio, pentru a prelua fabrica textilă de familie, renunţând astfel la visul de a deveni jurnalist.

În anii 60, Cerruti s-a întâlnit cu un anume Giorgio Armani, cu patru ani mai mic, şi l-a angajat ca designer pentru vestimentaţia masculină. Tandemul, care a marcat profund lumea modei, s-a separat un deceniu mai târziu, după decizia lui Armani de a-şi fonda propria casă de modă în 1975, notează Agerpres.

Nino Cerruti a fost de asemenea designer oficial al echipei Ferrari în concursurile de Formula 1, aminteşte AFP.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel