Doliu în lumea filmului. Actriţa Catherine Spaak a murit la vârsta de 77 de ani

Data publicării:
Foto Unsplash/ autor Sixteen Miles Out
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Sixteen Miles Out

Actriţa Catherine Spaak, de origine franco-belgiană şi devenită o legendă a comediei italiene după Al Doilea Război Mondial, a murit duminică la vârsta de 77 de ani, a anunţat luni postul de televiziune RAI, cu care artista a avut o colaborare îndelungată.

Victimă în 2020 a unei hemoragii cerebrale, Catherine Spaak a murit duminică într-un spital din Roma, a precizat televiziunea publică italiană.

Fiică a scenaristului Charles Spaak şi nepoată a fostului prim-ministru belgian Paul-Henri Spaak, unul dintre "părinţii fondatori" ai Europei, Catherine Spaak s-a născut pe 3 aprilie 1945 în Franţa, la Boulogne-Billancourt, un oraş din periferia vestică a Parisului.

A colaborat cu regizorul francez Jacques Becker la filmul "Le trou", înainte de a pleca în Italia, unde a devenit o actriţă celebră în cinematografie şi o prezentatoare vedetă în televiziune.

A jucat în mai multe producţii de renume, precum "Depăşirea" ("Il sorpasso") de Dino Risi, "Pisica cu nouă cozi" ("Il gatto a nove code") de Dario Argento, "Week-end a Zuydcoote" de Henri Verneuil şi "Secret Scandal" ("Scandalo segreto") de Monica Vitti. Filmografia ei cuprinde peste 80 de lungmetraje cinematografice şi de televiziune.

Catherine Spaak a fost de asemenea cântăreaţă şi a înregistrat în 1963 piesa "Quelli della mia eta", o adaptare a piesei franceze "Tous les garcons et les filles" din repertoriul cântăreţei Francoise Hardy.

În anii 1980, s-a dedicat industriei de televiziune în calitate de prezentatoare şi a participat apoi, în anii 2000, la mai multe emisiuni de tip reality-show.

Pe Twitter, jurnalistul şi producătorul de televiziune Pierre Lescure - care este şi preşedintele Festivalului de Film de la Cannes - a adus un omagiu "frumuseţii ei juvenile şi libere", iar scriitorul Henry-Jean Servat a ţinut să o salute pentru ultima oară pe "eterna adolescentă a cinematografiei italiene".

Ministrul italian al Culturii, Dario Franceschini, a evocat la rândul lui "o artistă eclectică, cultivată şi elegantă, care a găsit în ţara noastră o casă ce a primit-o şi a iubit-o", notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel