Doliu în lumea filmului. Actriţa britanică Barbara Windsor a murit la 83 de ani

Data publicării:
Barbara Windsor, foto Facebook
Descriere foto: Barbara Windsor, foto Facebook

Barbara Windsor, una dintre cele mai populare actriţe din Marea Britanie, cunoscută pentru rolurile din serialul "EastEnders" şi seria de filme "Carry On", a murit la vârsta de 83 de ani

Soţul ei, Scott Mitchell, a anunţat că actriţa britanică a murit joi seara într-un centru de îngrijire din Londra.

"Trecerea ei în nefiinţă a fost provocată de Alzheimer/demenţă şi Barbara a murit în cele din urmă în pace. Am petrecut ultimele şapte zile alături de ea", a declarat Scott Mitchell într-un comunicat. "Nu a fost finalul pe care Barbara sau oricine altcineva care trăieşte cu această boală foarte crudă îl merită", a mai spus el.

Windsor fusese diagnosticată cu boala în 2014 şi anul trecut ea i-a trimis premierului Boris Johnson o petiţie prin care a solicitat mai multe investiţii în tratamentul demenţei.

"Sunt întristat de aflarea veştii morţii Barbarei Windsor, care a fost mult mai mult decât un star al filmelor Carry On. Ea a militat pentru cei singuri şi vulnerabili (...) Gândurile mele se îndreaptă către Scott, familia şi prietenii ei", a scris premierul Boris Johnson pe Facebook.

 


Ea s-a alăturat echipei "EastEnders" în 1994 şi a făcut o pauză de un an din motive medicale în 2003, înainte de a reveni în rolul care a făcut-o cunoscută în 2005.

Windsor a renunţat la serial în 2009, spunând că doreşte să petreacă mai mult timp cu soţul ei cu care se căsătorise în 2000, notează Agerpres. 

Înainte de "EastEnders", Windsor a fost cunoscută mai ales ca actriţă de comedie. Ea şi-a făcut debutul în film în "The Belles of St. Trinian's" în 1954 şi a apărut în multe dintre filmele "Carry On" din anii '60 şi '70.

"A fost o femeie remarcabilă şi nu este o exagerare să spun că toată ţara este în doliu astăzi", a scris actorul Matt Lucas pe Twitter.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel