Franța este în lacrimi. Actorul Claude Brasseur a decedat. A jucat în peste 100 de filme

Data publicării:
Claude Brasseur, foto Instagram
Descriere foto: Claude Brasseur, foto Instagram

Actorul francez de comedie Claude Brasseur, care a făcut parte din distribuţia unor filme de succes precum ''Un elephant ca trompe enormemement'' (1976), ''La Boum'' (1980), ''Camping'' (2006, 2010, 2016) şi a jucat în peste 100 de pelicule, a decedat marţi la vârsta de 84 de ani, a anunţat agentul acestuia

''Claude Brasseur s-a stins în pace şi serenitate, înconjurat de familie. Nu a fost victima coronavirusului. Va fi înhumat la Paris cu respectarea regulilor sanitare şi se va odihni lângă tatăl său (actorul Pierre Brasseur, n.r.) în cimitirul Pere-Lachaise din Paris'', a anunţat Elisabeth Tanner, directoarea agenţiei Time Art.

Descendentul unei familii cu o istorie îndelungată în comedie, fiul actorilor Pierre Brasseur şi Odetta Joyeux, tată al actorului Alexandre Brasseur, Claude Brasseur a fost un actor cu o privire vie şi un surâs care stârneau imediat simpatia, popular şi polivalent, în largul său atât în filmele poliţiste, cât şi în comedii, notează Agerpres.

Aprecia atât cinematografia, cât şi televiziunea sau teatrul.

În 1977 a fost recompensat cu premiul Cesar pentru cel mai bun actor în rol secundar cu interpretarea din comedia ''Un elephant ca trompe enormemement'', talentul său fiind confirmat trei ani mai târziu, când a primit Cesarul pentru cel mai bun actor în rol principal cu pelicula ''La guerre des polices''.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel