Doliu în lumea filmului. Actorul american Tony Sirico a murit la vârsta de 79 de ani

Data publicării:

Actorul american Tony Sirico a murit la vârsta de 79 de ani.

Actorul american Tony Sirico, cunoscut pentru rolul lui Paulie ''Walnuts'' Gualtieri din seria ''The Sopranos'', a murit la vârsta de 79 de ani, au anunţat vineri familia sa şi un vechi coleg de pe platourile de filmare, transmite AFP.

Sirico a interpretat roluri minore de gangster în producţii de televiziune dar şi pe marile ecrane timp de câteva decenii, până a fost selectat, pe când trecuse de 50 de ani, pentru rolul excentricului şi uneori brutalului Paulie, devenind unul dintre personajele memorabile ale seriei "The Sopranos".

"Cu profundă tristeţe dar şi cu mândrie incredibilă, dragoste şi numeroase amintiri frumoase, familia lui Gennaro Anthony 'Tony' Sirico doreşte să vă informeze de decesul său care s-a produs în dimineaţa de 8 iulie 2022", conform unui anunţ postat pe Facebook de familia actorului.

"Cu durere vă transmit că dragul meu prieten, coleg şi partener de crime Tony Sirico a murit azi", a comunicat şi un alt actor al seriei, Michael Imperioli. "Tony era ca nimeni altul: atât de dur, de loial şi de mare cum nu am mai cunoscut pe nimeni. Am inima frântă", a mai scris Imperioli, interpretul rolului Christopher Moltisanti, pe contul său de Instagram.

Născut în celebrul cartier newyorkez Brooklyn în 1942, Sirico a fost de mai multe ori arestat în tinereţe şi a făcut cunoştinţă cu actoria din închisoare, unde a asistat la spectacolele unei trupe de foşti deţinuţi care au devenit actori.

A avut câteva roluri mici începând de la sfârşitul anilor '70 în serii de televiziune poliţiste precum "Kojak" şi "Miami Vice", continuând, în anii '90 cu filme cu mafioţi, printre care celebrul thriller "Goodfellas" sau comedia "Mickey Blue Eyes", notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel