Doliu în lumea filmului. A murit actorul Andre Braugher, cunoscut din serialul ''Brooklyn Nine-Nine”

Data publicării:
Andre Braugher, captură video YouTube
Descriere foto: Andre Braugher, captură video YouTube

Actorul Andre Braugher, recompensat de două ori cu Emmy, cunoscut pentru rolurile din serialul de comedie ''Brooklyn Nine-Nine'' şi din serialul ''Homicide: Life on the Street'', a murit luni, după o scurtă boală, a anunţat marţi publicista actorului. Braugher avea 61 de ani.

Andre Braugher a jucat alături de Andy Samberg în satira poliţistă ''Brooklyn Nine-Nine'' timp de opt sezoane, din 2013 până în 2021, dând viaţă personajului Ray Holt, rol pentru care a primit patru nominalizări la Emmy şi două premii Critics Choice pentru cel mai bun actor în rol secundar într-un serial de comedie.

Anterior, l-a jucat pe detectivul Frank Pembleton în serialul ''Homicide'' (1992-1998), un rol pentru care a fost recompensat cu primul său trofeu Emmy, în 1998, în categoria ''rol principal într-un serial dramatic''.

Braugher a mai fost premiat cu Emmy pentru ''cel mai bun actor în rol principal'' în 2006 graţie personajului Nick Atwater din pelicula ''Thief''.

În total, a fost nominalizat de 11 ori la premiile Emmy, potrivit site-ului Academiei Americane de Televiziune, şi a interpretat 67 de roluri, potrivit IMDB.com.

Braugher juca şi teatru şi participa deseori la Festivalul Shakespeare din New York, fiind recompensat cu off-Broadway Obie Award în 1997 pentru rolul titular din ''Henric al V-lea''. A mai jucat în ''Measure for Measure'', ''Twelfth Night'' şi ''As You Like It''.

Ultimul rol al lui Braugher a fost cel al editorului Dean Baquet, de la New York Times, în pelicula ''She Said'', o dramatizare a anchetei premiată cu Pulitzer despre abuzurile sexuale şi hărţuirea săvârşită de personalităţi din lumea divertismentului şi mass-media.

Braugher s-a născut şi a copilărit în Chicago, şi-a luat licenţa la Universitatea Stanford şi a absolvit un masterat la Juilliard, potrivit biografiei oferite de publicista Jennifer Allen, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel