Doliu în lumea cinematografiei. Actrița italiană Gina Lollobrigida a murit

Data actualizării: | Data publicării:

Una dintre cele mai cunoscute actrițe din Italia s-a stins din viață.

Actriţa italiană Gina Lollobrigida a murit la vârsta de 95 de ani, a anunţat luni fosta ei avocată, citată de agenţiile de presă ANSA şi Reuters.

Gina Lollobrigida a dobândit celebritatea în anii 1950, când a devenit un sex-simbol care ilustra renaşterea vibrantă a Italiei după cel de-al Doilea Război Mondial.

După o copilărie modestă, actriţa italiană a ajuns să joace alături de mari staruri de la Hollywood, precum Humphrey Bogart, Rock Hudson, Burt Lancaster, Tony Curtis şi Frank Sinatra, devenind una dintre cele mai recognoscibile vedete ale cinematografiei din anii 1950 şi 1960.

"La Lolo", aşa cum publicul italian îi spunea cu afecţiune, a murit într-o clinică din Roma, a precizat avocata Giulia Citani.

Gina Lollobrigida a devenit fotografă şi sculptoriţă după ce s-a retras din industria cinematografică. În septembrie 2022, celebra actriţă a participat la alegerile naţionale din Italia şi a candidat din partea unui partid de stânga, însă nu a reuşit să obţină un loc în Parlamentul italian, notează Agerpres. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel