Divorţul, un "cancer emoţional". Radu Leca: Te termină, te distruge, te rupe, te usucă!

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Ramona Dumitru și Radu Leca au vorbit, în cadrul emisiunii Ultrapsihologie, de la DC News,  despre divorţul emoţional. 

Depășirea unui divorț este un proces complex, comparabil din punct de vedere psihologic cu depășirea unei doliu. A nu acorda atenție acestui  poate duce la o serie întreagă de consecințe negative care riscă să submineze sănătatea mintală a persoanei implicate în procesul de divorț, mai ales dacă vorbim despre acea persoană care nu își dorește divorțul. Despre acest lucru au discutat psihoterapeutul Ramona Dumitru (Popescu) și psihologul Radu Leca, în emisiunea Ultrapsihologie, realizată de DC News.

”Astăzi vorbim despre divorț: cum apare, de ce apare, cum se manifestă emoțional partenerii, de ce există dezbateri, certuri... Divorțul reprezintă, din punctul meu de vedere, un cancer emoțional. Divorțul reprezintă structura oncologică a unei familii. Când treci prin divorț, din punct de vedere emoțional, te termină, te distruge, te rupe, te usucă și te face să fii cea mai proastă variantă a ta din toate timpurile atât timp cât nu îți dorești acest divorț. Atunci când îți dorești acest divorț este ca o eliberare”, a declarat  psihologul Radu Leca în debutul emisiunii.

Bineînțeles, divorțul poate însemna pentru cel care și-l dorește o mare eliberare, dar ce se întâmplă cu cel care nu iși dorește divorțul?

”În cazul în care nu vrei să divorțezi și lucrurile stau cu totul diferit și ai fost pus în fața faptului împlinit vei trage de timp. Un divorț poate dura chiar și trei ani zile sau mai mult”, declară Radu Leca. 

Psihoterapeutul Ramona Dumitru (Popescu), invitat al emisiunii, explică unul dintre motive pentru care un divorț se poate prelungi pe o perioadă de timp mai lungă.

Citește continuarea pe DC News.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel