Dinu Maxer, sfâșiat de durere. Tatăl artistului a murit: „Pleacă împlinit din lumea asta”

Data publicării:
Dinu Maxer și tatăl său, foto Facebook
Descriere foto: Dinu Maxer și tatăl său, foto Facebook

Tatăl lui Dinu Maxer s-a stins din viață.

Tatăl lui Dinu Maxer a fost diagnosticat cu cancer de prostată în urmă cu 14 ani. A reușit să depășească boala și să își trăiască ultimii ani fericit, alături de nepoții săi. Peste 2 luni, ar fi împlinit 75 de ani.

Sfâșiat de durere, Dinu Maxer a transmis un mesaj în care anunță că părintele său a încetat din viață.

 

”A fost până azi ... un tată perfect! Ii mulțumesc pentru tot! Mi-a fost și tată și prieten!

Am atatea lucruri pe care as vrea sa le împărtășesc cu voi despre tatăl meu... Mi-l amintesc tinundu-ma de șaua de la bicicleta ...sau stand cu mine când studiam la acordeon...apoi îmi amintesc ca s-a întors din străinătate unde a lucrat 2 ani și mi-a cumpărat o super-orga...a fost si dur cu mine in adolescenta cand ma pregateam pentru treapta I sau pentru admiterea la medicina...mi-l amintesc în sala la primul meu spectacol și apoi bucurandu-se când devenisem cunoscut...dezamăgit ca am lăsat medicina, dar mulțumit ca eram fericit cu viata mea de artist. L-am surprins apoi mândrindu-se cu mine și cu cariera mea muzicala - acesta a fost probabil cel mai.frumos compliment pe care mi l-a făcut, deoarece nu era genul care lauda sau felicita! Ne uitam mereu la meciuri impreuna! Aveam aceeași echipa favorita - Steaua! Am fost pe stadion la semifinala cu Andrerlech in 1996! În ultimii ani, mergeam la el și vedeam meciurile importante impreuna. L-am.vazut apoi dedicandu-se total celor doi frati ai mei - făcând și pentru ei tot ce putea...dovedindu-mi ca nu era doar pentru mine un tată perfect!


A fost un învingător! În 2007 a primit vestea ca are cancer de prostata! 11 ani mai tarziu, ieșea învingător din lupta cu cancerul! Apoi a venit Andreas in viata lui...a încercat sa fie bunicul care-i face pe plac și care sta cu el la orice ora din zi sau din noapte...ii dădea dulciuri cand il lasam la el, spunandu-ne "Vreau sa-si amintească de mine ca fiind bunicul care îi dădea mereu ciocolata!" Peste 2 luni ar fi împlinit 75 de ani...dar sunt convins ca pleacă împlinit din lumea asta: are trei băieți la casele lor, care i-au bucurat bătrânețea cu 4 nepoței pe care ia vazut crescând! Multumim pentru exemplul pe care ni l-ai dat! Drum bun, tată!”, a transmis Dinu Maxer pe rețelele de socializare.

 

Starea de sănătate a tatălui artistului s-a deteriorat la finalul lui 2021

 

La începutul lunii decembrie, Dinu Maxer trecea prin momente grele. Starea de sănătate a tatălui său se deteriorase, iar artistul spera că părintele său va putea petrece sărbătorile alături de familia sa. 

„Trec printr-o perioadă mai grea cu tatăl meu. Îmi doresc să ne prindă sărbătorile cu bine, fericiți și sănătoși. Ne-am speriat! Acum 10 zile a venit să-l ia Salvarea! Nu e totul chiar bine, dar una peste alta e alături de noi și își pupă nepoții. Copiii nu îl văd foarte des e cam greu pe pandemie”,  declarat Dinu Maxer pentru Click!, în urmă cu o lună.

 „Am învățat atâtea de când cu el și i-am manageriat boala”

Puțină lume știe faptul că Dinu Maxer a terminat Facultatea de Medicină. Cu toate astea, artistul a ales muzica și nu a profesat niciodată ca medic. Totuși, cunoștințele acumulate în anii de studii l-au ajutat să gestioneze boala tatălui său și să-l ajute să aleagă cele mai bune tratament. Artistul spune că tatăl său s-ar fi vindecat de cancer, însă radioterapia la care a fost supus, i-ar fi slăbit organismlu. Acesta i-a stat alături părintelui său în toți acești ani.


„E staționar din punct de vedere al bolii, dar mai are căderi. În momentele alea intervine băiatul cel mare chiar dacă nu e medic practicant. Am învățat atâtea de când cu el și i-am manageriat boala. Pentru mine e o victorie fantastică că, după 14 ani de când a fost diagnosticat cu adenocarcionom de prostată, el este în momentul acesta vindecat. În proporție de 100 la sută e vindecat!

Numai că radioterapia, pe care a făcut-o tocmai pentru această vindecare, a lăsat sechele care trebuie tratate acum. Sunt lucruri vindecabile, mai te duci la spital, mai o sondă. Am fost cu el la spital și după ecografie lucrurile au fost bune”, spunea artistul pentru sursa citată. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel