Diferența dintre înghețata normală și înghețata din gelaterii. Care este mai BUNĂ

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Deși par asemănătoare, există mai multe diferențe între înghețata artizanală și cea normală.

Toată lumea iubește înghețata, fie ea cu ciocolată, vanilie sau fructe. Totuși, există și ceva puțin mai delicios decât înghețata, care este însă tot un derivat de-al ei și îl găsim în... gelaterii! Deși, la prima vedere pare că înghețata normală și înghețata din gelaterii sunt identice, este greșit. Între cele două există numeroase diferențe. Concret, înghețata artizanală este ruda mai fină, mai densă, mai mătăsoasă și mai cremoasă a înghețatei. Diferențele dintre cele două sunt de la ingredientele folosite, până la preparare și depozitare, notează lifehacker.com.

Diferențele dintre înghețata normală și cea din gelaterii

Conținutul de lapte vs conținutul de smântână

Deși ambele sunt făcute dintr-o bază de cremă de lapte, smântână și zahăr, proporțiile variază. Înghețata conține mai multă smântână decât lapte, în timp ce înghețata din gelaterii se prepară cu mai mult lapte, decât smântână.

Ouă

Când vine vorba de ouă, înghețata conține gălbenușuri, în timp ce în cealaltă rețetă de înghețată lipsesc ouăle.

Grăsimea untului

Potrivi studiilor, înghețata ar trebuie să conțină un minim de 10% de grăsime. Totuși, în înghețata din gelaterii se folosește unt cu 4-5% grăsimi.

Aer

Cu siguranță nu v-ați gândit niciodată cât de mult aer se află în acea cupă a înghețatei, dar este foarte mult. Înghețata din gelaterii conține mai puțin, în proporții de 25-30%, în timp ce înghețata obișnuită conține până la 50%.

Depozitare

Ambele sunt înghețate, dar înghețata este puțin mai înghețată. Pentru a menține consistența corespunzătoare, înghețata este de obicei depozitată la 0°F, în timp ce cea din gelaterii este depozitată la 15°F - motiv pentru care este mai moale și mai ușor de mâncat direct din congelator, decât înghețata.

Procesul de înghețare explică și de ce aroma înghețatei din gelaterii este mai pronunțată, iar gura este mai puțin amorțită în timp ce o mănânci. 

Citește și: De ce să pui un pahar cu sare și oțet pe podea: rezultate în doar 24 de ore

Ce să pui în apa florilor primite de 8 martie. Vor rezista mai mult timp

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel