Dietele, riscul mortal al presiunii sociale. Bălănică, despre greșeala care duce la EȘEC: Alegem împotriva noastră, în defavoarea sănătății. Dacă pornim la pas prin România găsim covrigării, pizzerii

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Towfiqu barbhuiya
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Towfiqu barbhuiya

Dietele sunt extrem de riscante în momentul în care nu sunt ținute după sfaturile avizate ale specialiștilor.

Dietele pot fi urmate de oricine. Internetul abundă de tot soiul de diete, sau rețete și chiar medicamente care promit minuni în privința greutății. Numai că toate acestea vin cu niște costuri. Sunt cazuri în care anumite diete ne pot pune în pericol sănătatea și chiar viața, mai ales atunci când acestea nu sunt recomandate de specialiști în urma unor consulturi medicale de specialitate. 

Dietele ”impuse” de presiunea socială

Dietele sunt și consecința presiunii sociale la care sunt expuși, în special tinerii. Este și cazul adolescentului din Botoșani care a ajuns la Terapie Intensivă după ce a urmat o dietă cu medicamente naturiste comandate de pe Internet. 

Dr. Florin Ioan Bălănică, cu peste 22 de ani de experiență în sănătate, a explicat în exclusivitate pentru DC Medical care sunt riscurile la care se supun tinerii și nu numai în momentul în care aleg să urmeze o dietă fără a avea un plan medical întocmit de specialiști. 

”Este regretabil ce se întâmplă cu tinerii atunci când își doresc să producă o schimbare din punct de vedere al aspectului și atunci când, din punct de vedere emoțional, aceștia nu sunt susținuți. Tinerii, în special adolescenții, sunt o categorie care este supusă permanent unei presiuni atât din perspectiva familiei cât și din perspectiva educației, a școlii, a examenelor, din perspectiva aspectului și a grupului social din care fac parte.

 

Aceștia vor alege ceea ce au la îndemână, pentru că există o lipsă a informației sau stresul emoțional este atât de mare încât aproape că nu mai contează. Întotdeauna în momentul în care am prezentat ce presupune o dietă sau ce presupune intervenția nutrițională în intervenția unei patologii cum este obezitatea, am tras un semnal de alarmă raportat la diete, pilule, ceaiuri care sunt prea disponibile fără o prescripție medicală.

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel