Dieta Tiktok, avertisment. Nutriționist: Trebuie să fie învățat cum să mănânce corect

Data publicării:
Sursa foto> unsplash, autor NordWood Themes
Descriere foto: Sursa foto> unsplash, autor NordWood Themes

Care este necesarul caloric pe categoriile de vârstă și de ce trebuie ca dieta, în special a adolescenților, să fie stabilită de către un medic specialist în nutriție și nu luată de pe social media.

Dorința de a se încadra în normele pe care le impune societatea, cu o amplă vizibilitate pe social media, îi determină pe cei foarte tineri să recurgă la diferite metode de a slăbi, fără a lua însă în calcul riscurile la care se expun. De altfel, cazul adolescentului de la Botoșani care a apelat de pastile de slăbit atrage atenția cu privire la multitudinea de ”rețete miraculoase”.

Dr. Oana Parlițeanu, medic specialist în diabet și nutriție, a explicat de ce este nevoie ca adolescenții și copiii să urmeze o dietă controlată de medic, dar și de ce este importantă educația nutrițională a părinților.

”A slăbi şi a fi normoponderal nu este un lucru rău. Depinde însă cum faci treaba aceasta și depinde ce metode folosești. A slăbi și a fi normoponderal printr-un stil de viață sănătos este absolut în regulă. S-o faci printr-un regim drastic și prin limitări și prin lipsuri de elemente minerale și vitamine nu este deloc o idee bună.

Iar în ceea ce privește trendurile de pe rețelele sociale, din păcate tinerii din ziua de astăzi trăiesc pe rețelele sociale şi dau mai puțină importanță specialiștilor în domeniu și mai multă importanță influencerilor din aceste medii online”, a declarat dr. Oana Parlițeanu, medic specialist în diabet și nutriție, la Antena 3.

Cite;te continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel