Dieta cu apă. Mihaela Bilic: „Dacă vreți să mâncați mai puțin și să vă săturați mai repede”

Mihaela Bilic, captura video Youtube/ Vorbește lumea
Descriere foto: Mihaela Bilic, captura video Youtube/ Vorbește lumea

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, dezvăluie cum ne poate ajuta apa să slăbim. Iată cum ar trebui să o bem, pentru a mânca mai puțin.


„Dacă vreți să mâncați mai puțin și să vă săturați mai repede, beți apă în timpul mesei
Afirmația conform căreia apa băută în timpul mesei ar dilua sucurile digestive, este aberantă și fără suport științific. Stomacul nu are rol de digestie, la nivelul lui se secretă suc gastric cu pH acid care sterilizează alimentele. Deci rolul lui este să omoare eventualii agenți patogeni (are acid clorhidric!!) introduși în stomac odată cu mâncarea. 

Abia în intestin are loc digestia și absorția nutrientilor și culmea este că alimentele sunt mai ușor de digerat atunci când sunt lichide. Ce se întâmplă cu apa în stomac?

‼️ dacă e băută pe burta goală în 1-2 minute părăsește stomacul, deci nu are cum să țină de foame

‼️ dacă e băută în timpul mesei se amestecă cu alimentele solide și crează un fel de “ciorbă”, care mărește senzația de sațietate, ajută la umplerea mai rapida a stomacului și încetinește viteza lui de golire.

Dacă ați observat, exact așa procedează copiii slăbănogi și scarandivi, care după fiecare gură de mâncare beau apă, de parcă altfel n-ar aluneca pe gât, apoi spun că s-au săturat.

 Încercați și voi să beți un pahar de apă în timpul mesei și veți constata că vă simțiți sătui cu mai puțină mâncare.
Precum ciorba, apa băută în timpul mesei are rolul să umple stomacul mai repede. Și cu cat e mai plin cu apă, cu atât va rămâne mai puțin loc pentru alte produse bogate în grăsime/zahăr/calorii. 

În concluzie, rețeta cea mai simplă pentru slăbit este: 1 gură de mâncare, 2 guri de apă

 Cat despre digestie nicio grijă, organismul nostru știe și poate să digere până și pietre…cu sau fără adaos de apă”, a transmis Mihaela Bilic pe rețelele de socializare. 

 

Câtă carne ar trebui să mănânci într-o săptămână. Bilic: „Atenție, asta include și mezelurile, nu doar friptura” -- https://www.spectacola.ro/cata-carne-ar-trebui-sa-mananci-intr-o-saptamana-bilic-atentie-asta-include-si-mezelurile-nu-doar-friptura_27954.html Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 12 iun 2023, 13:30 | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience