Dieta care te ajută să scapi de gripă. STUDIU

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Un anume tip de dietă determină sistemul imunitar să descopere, să prindă și să distrugă virusurile care provoacă gripa. Însă dieta poate fi și periculoasă. Iată despre ce este vorba:

Răspunsurile noastre imunitare la infecții sunt influențate de mai mulți factori extrinseci, inclusiv vremea, interacțiunile sociale și dieta. Iar cercetătorii au ajuns la concluzia că o dietă bogată în grăsimi, dar cu conținut scăzut de carbohidrați, precum dieta Ketogenică, te poate ajuta să scapi de gripă.

Potrivit unui studiu realizat de cercetători ai Universității Yale, care a fost publicat în revista Science Immunology, șoarecii hrăniți cu o dietă ketogenică au fost mai capabili să combată virusul gripei decât șoarecii hrăniți cu alimente bogate în carbohidrați.

Dieta ketogenică – care, în cazul oamenilor, include carne, pește, păsări de curte și legume fără amidon - activează un subset de celule T din plămâni care nu au fost asociate anterior cu răspunsul sistemului imunitar la gripă, sporind producția de mucus din celulele căilor respiratorii care pot prinde eficient virusul, relatează cercetătorii.

„Aceasta a fost o constatare total neașteptată", a declarat co-autorul Akiko Iwasaki, profesor la catedra Waldemar Von Zedtwitz de imunobiologie și biologie moleculară, celulară și de dezvoltare, și un cercetător al Institutului Medical Howard Hughes.

„Acest studiu arată că modul în care organismul arde grăsimile pentru a produce corpuri cetonice din alimentele pe care le mâncăm, poate alimenta sistemul imunitar să lupte împotriva gripei", a spus Visha Deep Dixit - profesor de medicină comparată și imunobiologie la Waldemar Von Zedtwitz.

 

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel