Detaliul neobișnuit observat de Sânziana Buruiană la fiica sa cea mare. Nu impune deloc restricții copiilor: „Nu știu dacă e bine sau rău” /EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Sanziana Buruiana, sursa foto Instagram
EXCLUSIV
Descriere foto: Sanziana Buruiana, sursa foto Instagram

Sâzniana Buruiană nu s-a așteptat la ce acest lucru.

Sânziana Buruiană ne-a încântat cu un interviu destul de bogat pe tema parenting-ului. Vedeta ne-a dezvăluit câteva detalii despre caracterul destul de puternic al fiicei sale cele mari, care are opt ani, pe nume Izabela. Celeritatea este foarte pusă pe treabă în ceea ce însemană educația copiilor săi, ducându-le pe cele mici toată ziua la activități. Odată cu începerea școlii, Sânziana ne-a recunoscut că va avea și ea, în sfârșit, o binemeritată pauză. 

Ce a observat la fiica sa

Încă de la o vârstă mică, Izabela, fiica cea mare a Sânzianei, a fost observată de mama sa ca fiind un copil foarte ordonat și disciplinat, dar și cu un caracter foarte puternic prin care se impune. Deoarece dorește să ofere cea mai bună creștere fiicelor sale, vedeta a început să caute cursuri de parenting, multe dintre acestea fiind pe internet, iar de acolo a putut învăța că unui copil cu personalitate puternică trebuie să îi oferi mereu impresia de alegere, pentru a face ceea ce este bine pentru el. Deseori părinții pot întâmpina probleme când vine vorba despre încăpățânarea mezinilor.

„Interesant că m-ai întrebat că am citit diverse articole și am ajuns la concluzia că sistemul meu de parenting e destul de permisiv. Din testele pe care le-am făcut și constatat am văzut că nu-s o mamă restrictivă. Cu toate acestea, fetița mea cea mare este adepta regulilor. Ea singură și le impune. Pe mine mă impresionează total când o aud că spune singură: „De mâine nu mai mănânc dulciuri, de mâine planul meu e să mă spăl pe dinți” și tot așa. Toate acestea cred că stau în caracterul fiecăruia, fiecărei persoane. Până a urmă, degeaba stai toată ziua și bați la cap un adult sau un copil dacă el nu are în firea lui să facă lucrurile astea Cea mare este foarte ordonată. Cea mică este destul de micuță pentru a-ți da seama. Are un sistem de a își organiza lucrurile (N.R Fiica cea mare),e  foarte ordonată și nu că stau eu să o cert toată ziua, dar are inițiativă proprie. Simte nevoiea să fie totul foarte ordonat și la locul lui. Mi-aș dori uneori să fiu un pic mai autoritară cu toate astea. Implicarea mea față de fata cea mare a fost una de susținere.”, ne-a spus Sânziana Buruiană.

Nu a impus restricții

Sânziana este și ea, la rândul său, o fire libertină, recunoscând că nu ar putea trăi sub o forma de regulament, fapt din care se inspiră și aplică mai departe. Ea și-a lăsat fata să crească fără restricții pentru a își dezvolta persoanlitatea în cel mai liber mod.

„Ca adult nu mi-ar plăcea să trăiesc, nici mie, cu reguli impuse. De aceea am lăsat-o pe fata cea mare să-și arate caracterul ei. Uneori o mai corectez pentru că mi se par anumite lucruri exagerate. Dar, în mare parte, sunt destul de permisivă. Nu știu dacă e bine sau rău, habar n-am, dar așa sunt eu.”, ne-a mai declarat, în exclusivitate, Sânziana Buruiană.

Ce a învățat de la cursurile pentru părinți

Vedeta ne-a mai transmis că nu crede într-o regulă atotgenerală în ceea ce privește educația unui copil. Mai degraba este dorită adaptarea părintelui pe stilul și personalitatea copilului.

„Pe fiecare copil trebuie să aplici altă metodă, cred eu. La unii funcționează pedepsele, la alții nu, la unii funcționează regulile, la alții merge să fii mai permisiv. Nu știu, nu cred că există, totuși, așa o regulă care merge la orice copil. Însă, îmi plac cursurile astea de parenting și am învățat anumite lucruri. Fata cea mare are un caracter destul de puternic, și atunci, ce am învățat eu de la cursurile astea de parenting, este că puneau accentul pe dreptul de a alege. De exemplu, dacă vrei ca părinte să facă un anumit lucru, să zicem că e frig afară și ea nu vrea să pună o geacă, trebuie să îi ofer o alegere: „O vrei pe cea roșie sau pe cea albă?”. Atunci, ea nu are decât să aleagă una dintre hainele oferite, nefiind, de fapt, o alegere, ci o decizie a mea.”, ne-a mai spus, în exclusivitate, Sânziana Buruiană.

 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel