Deficitul de Crom, afecțiune frecventă. Este responsabil pentru anxietate. Ce alimente trebuie să consumi

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Deficitul de crom este o problemă medicală larg răspândită. O serie de persoane se încadrează în categoria de risc.

Deficitul de crom este o problemă larg răspândită. Multe persoane, cum ar fi sportivi, diabetici, femeile gravide, și persoanele în vârstă sunt în special la risc de deficit de crom care să conducă la afectarea funcției de insulină, inhibarea sintezei proteinelor și producția de energie, precum și la tip 2 diabet zaharat și boli de inimă.

Numeroase studii au arătat că există o asociere puternică între deficiența de crom, insulina ridicată din sânge și nivelurile crescute de colesterol din sânge. La șobolani, deficitul de crom a fost demonstrat pentru a crește nivelul colesterolului seric și formarea de plăci aortice.

Cu toate acestea, adăugarea de crom la dietă a împiedicat atât formarea plăcilor aortice, cât și creșterea colesterolului seric.

Mai mult, pierderile de crom se găsesc în dietele cu cantități mari de alimente rafinate, în special zaharuri simple, ceea ce exacerbează problema, deoarece aceste alimente nu sunt doar sărace în crom, ci și cresc pierderile de crom prin urină.

Mai multe experimente pe animale au demonstrat, de asemenea, că dietele bogate în zaharoză, cu deficit de crom pot provoca ateroscleroză severă. Forme suplimentare de pierdere a cromului se găsesc în timpul perioadelor lungi de stres, cum ar fi sarcina, infecția, traumele fizice și exercițiile fizice intense. S-a demonstrat că exercițiile fizice induc pierderea cromului la sportivi și duc la deficiența de crom care duce la afectarea funcției de insulină, notează Science Direct.

Citește continuarea pe DC Medical



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel