Decizia judecătorilor în Dosarul Colectiv. Piedone, 4 ani de închisoare cu executare

Data publicării:
Sursa foto: Cristian Piedone, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Cristian Piedone, Facebook

Judecătorii au dat decizia în Dosarul Colectiv.

Judecătorii au anunțat sentințele definitive. Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, o pedeapsă mai mică faţă de pedeapsa din apel când avea 8 ani şi 6 luni - era pentru abuz în serviciu, consecinţe deosebit de grave. S-a scos această infracţiune de "consecințe deosebit de grave" şi a rămas doar abuzul în serviciu. De asemenea, a primit interdicția de a fi reales în funcție pentru următorii cinci ani.

"Nu am ce să comentez, decizia instanţei. Îmi voi duce crucea cu demnitate şi încredere în Dumnezeu. Proiectele mele vor continua", a declarat Piedone la România TV. Întrebat dacă fiul său va candida la primărie, acesta a spus "Cu siguranţă DA".

Cea mai mare pedeapsă a primit-o Alin Anastasescu, unul dintre patronii Clubului Colectiv - 11 ani şi 8 luni de închisoare. De altfel, a rămas cu aceeaşi pedeapsă pe care o avea şi la fond. Pedepsele au fost ceva mai mici pentru ceilalţi doi patroni - 8 ani de închisoare pentru Mincu şi 6 ani şi 4 luni pentru Gancea. Amândoi aveau pedepse ceva mai mari în prima instanţă.

Patronii clubului sunt acuzați de ucidere din culpă în forma agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătatea în muncă.

Citește continuarea pe dcnews.comGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel