De Ziua Culturii Naționale, actorii Teatrului Nottara i-au adus un omagiu poetului Mihai Eminescu, tradus și în limbaj mimico-gestual

Data publicării:
2020. Slujba de pomenire la mormantul poetului Mihai Eminescu la 170 de ani de la nastere, desfasurata in cadrul manifestarilor prilejuite de Ziua Culturii Nationale: la Cimitirul Bellu.
Descriere foto: 2020. Slujba de pomenire la mormantul poetului Mihai Eminescu la 170 de ani de la nastere, desfasurata in cadrul manifestarilor prilejuite de Ziua Culturii Nationale: la Cimitirul Bellu.

Teatrul Nottara şi Asociaţia Naţională a Surzilor din România au realizat împreună, de Ziua Culturii Naţionale, un proiect prin care şi-au propus să îl aducă pe Mihai Eminescu mai aproape de cât mai multe persoane, la împlinirea a 171 de la naşterea poetului.

Proiectul, care a avut loc sub sloganul "Diferenţa dintre a fi sau a nu fi? Cultura!", constă într-o filmare în care opt actori din trupa Teatrului Nottara recită pe rând câte un vers din prima şi din ultima strofă din "Glossă", interpretate în limbaj mimico-gestual pentru persoanele cu deficienţe de auz.


Prin faţa camerei au trecut pe rând Dan Bordeianu, Ioana Calotă-Philippide, Ion Grosu, Raluca Jugănaru, Filip Ristovski, Răzvan Bănică, Ion Haiduc şi Daniela Minoiu, în timp ce în colţul ecranului a rămas constantă filmarea suprapusă cu Elisabeta Paraschiv, interpreta din partea ANSR.

"Un clip scurt, care ne aminteşte în doar un minut de măiestria lui Eminescu, de necesitatea culturii şi de importanţa solidarităţii, incluziunii şi apropierii de semenii noştri chiar şi în vremuri de distanţare... Sau mai ales acum!", potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel