De la ce vârstă începe bătrânețea. Diana Bulgaru: Moartea de bătrânețe NU există! Nu se scrie niciodată așa ceva. La așa vârstă nu poți spune că a murit de bătrân

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Moartea de bătrânețe este o sintagmă des utilizată. Dar, totuși, ce spun specialiștii despre moartea de bătrânețe.

Moartea de bătrânețe este o expresie utilizată în cazul decesului unor persoane vârstnice. Îmbătrânirea și moartea sunt legate: pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, moartea lor devine mai probabilă până când, la o vârstă extremă, putem fi surprinși mai mult de viața continuă decât de evenimentul morții.

Să luăm în considerare unele dintre caracteristicile clinice ale bătrâneții. Se spune adesea că suntem la fel de bătrâni ca arterele noastre, sugerând că boala arterială, care crește cu siguranță odată cu bătrânețea, este cauza tuturor semnelor clinice ale bătrâneții. Degenerarea arterială, în special arterioscleroză (cel mai frecvent datorată ateromului), este cea mai frecventă cauză de debilitate și deces în țările dezvoltate.

Moartea de bătrânețe nu există

Specialiștii susțin că nu există moarte de bătrânețe. Prof. univ. dr. Diana Iliescu-Bulgaru a explicat, în exclusivitate pentru DC Medical, de ce nu există moarte de bătrânețe. Moartea de bătrânețe poate fi, de asemenea, folosită pentru a descrie moartea unei persoane mai în vârstă care are loc în timpul nopții, posibil din cauza faptului că inima unei persoane se oprește în somn.

”Nu există moarte de bătrânețe. Nu se scrie niciodată așa ceva. Din punct de vedere medico-legal, diagnosticele de pe certificatul de deces, trebuie să conțină o cauză a decesului. Cauză trebuie să fie un eveniment anatomo-generator care să poată determina decesul.

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel