De ce trebuie să ții tot timpul o sticlă goală de ulei vegetal sub chiuvetă

Data publicării:
pixabay.com
Descriere foto: pixabay.com

Multe gospodine păstrează o sticlă goală de ulei vegetal sub chiuvetă. Iată motivul. 

Estegreșit să aruncați orice fel de grăsime de gătit - fie că este lichidă sau solidă - prin scurgera de la chiuvetă. Acest lucru poate duce nu numai la probleme sanitare personale, ci și la blocaje la nivelul întregului cartier.

Oricât de tentant ar fi să arunci uleiul de gătit sau resturile de mâncare în chiuvetă, acest obicei poate cauza blocaje în canalizare  și poluează mediul înconjurător.


Pentru a scăpa de uleiul folosit, tot ce trebuie să faceți este să îl turnați într-un recipient, apoi să aruncați acel recipient la gunoi (sau să îl duceți la un program de reciclare a uleiului). Pentru a economisi energie, bani și timp, cel mai bun recipient pentru păstrarea uleiului vechi este chiar cel în care l-ați cumpărat, potrivit LifeHacker.

Spre deosebire de o cutie de lapte, o cutie  de ulei vegetal este durabilă și sigilabilă și (spre deosebire de o cutie de cafea) nici nu merge să fie curățată și reutilizată în alte scopuri (este pur și simplu prea uleioasă).

 

Cum arunci corect deșeurile alimentare uleioase

 

- Turnați sau răzuiți deșeurile alimentare grase sau uleioase într-o cutie sau un borcan gol. Nu turnați grăsimi, uleiuri sau grăsime în canalizare sau în coșul de gunoi.
- Lăsați grăsimea să se răcească înainte de a o arunca la gunoi.
- Ștergeți grăsimea de pe ustensilele de gătit, vase sau suprafețele cu un prosop de hârtie înainte de spălare. Nu clătiți cu apă fierbinte.
- Amestecați ulei vegetal lichid cu un material absorbant, cum ar fi nisipul pentru pisici sau zațul de cafea, într-un recipient care poate fi sigilat înainte de a-l arunca în gunoi sau de a-l duce la un centru de reciclare.
- Păstrați canalele de scurgere curate turnând 1/2 cană bicarbonat de sodiu în scurgere, urmată de 1/2 cană de oțet. Așteptați 10 până la 15 minute și apoi clătiți cu apă caldă.

Grăsimile, uleiul și grăsimea se găsesc în:

- resturi alimentare
- grăsimile din carne
- untură de porc
- ulei de gătit
- unt, margarină 
- sosuri
- produse lactate

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel