De ce sunt polifenolii atât de importanți pentru sănătatea noastră. În ce alimente îi găsiți

Data publicării:
Fructe, foto Unsplash/ autor: Karoline Stk
Descriere foto: Fructe, foto Unsplash/ autor: Karoline Stk

Polifenolii sunt compuși bioactivi alimentari care întăresc sistemul alimentar. Se găsesc în fructe și legume proaspete, nuci și alte alimente.

Polifenolii sunt macronutrienți din alimente și se crede că aceștia îmbunătățesc sau tratează probleme de digestie, probleme legate de kilograme în plus, diabet, boli cardiovasculare.

”Polifenolii și carotenoidele sunt compuși bioactivi alimentari despre care se crede că au eficacitate antivirală? S-a demonstrat că polifenolii influențează reglarea celulelor imune, sinteza citokinelor proinflamatorii și suprimarea expresiei genelor proinflamatorii. Ipotezele privind beneficiile antivirale ale carotenoidelor și polifenolilor se bazează în principal pe studii efectuate pe culturi celulare. Cu toate acestea, nu au fost efectuate studii cu privire la impactul polifenolilor si carotenoidelor în infecțiile virale la om și orice efect benefic asociat infecțiilor virale rămâne discutabil”, notează profesorul de Gastronomie Moleculară Dan Vodnar pe Facebook.

Citește articolul integral pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel