De ce simți arsuri după ce mănânci unele alimente. Soluții naturale ca să scapi de aciditate

Data publicării:
mohamed Hassan, pixabay
Descriere foto: mohamed Hassan, pixabay

Profesorul Dan Vodnar, care predă Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, ne spune cum se măsoară aciditatea. Specialiștii oferă soluții împotriva acidității din organism. 

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMv Cluj, spune că aciditatea alimentelor se măsoară pe o scară de pH.

”Știați că

Aciditatea se măsoară pe o scală de pH? Aciditatea alimentelor conferă o senzație comună atunci când senzorii noștri olfactivi sau gustativi intră în contact cu oțetul sau cu sucul de lămâie. Aciditatea este măsurată pe o scală de pH cu valori cuprinse între 0-14. Soluțiile cu un pH mai mic de 7 sunt considerate soluții acide, iar cele cu pH mai mare de 7 sunt soluții bazice”, notează Dan Vodnar pe rețelele sociale.

La ce poate duce niveluri ridicate de aciditate în organism, dar și la ce soluții naturale puteți apela puteți citi mai jos.

Ce înseamnă niveluri ridicate de aciditate

Nivelurile ridicate de acid din corp - acidoza - înseamnă că organismul trebuie să compenseze și să încerce să elimine acidul. Organele care au această funcție sunt plămânii și rinichii. Însă, acidoza pune prea multă presiune asupra acestor organe și există riscul apariției de complicații grave, notează Medical News Today. 

Acidoza poate apărea în cazul unor afecțiuni de sănătate, medicamente cu prescripție medicală și factori dietetici. Uneori, boala este reversibilă, însă fără tratament - poate fi fatală. Există multe cauze posibile ale nivelului ridicat de acid din organism. Și sunt mai multe tipuri de acidoză. Prima, acidoza metabolică - apare atunci când se acumulează prea mult acid în organism din cauza unei perturbări a metabolismului. Mai multe condiții de sănătate diferite pot provoca acest lucru, inclusiv: diabet, Sindromul Sjogren, diaree severă, fistulă biliară, rezistență la insulină.

Citește continuarea pe DC MEDICAL

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel