De ce simt femeile pentru doi bărbați, în același timp. Dr. Cristian Andrei: „A iubi nu înseamnă a fi îndrăgostit”

Data publicării:
Sursă foto: Youtube/ Acasa La Maruta
Descriere foto: Sursă foto: Youtube/ Acasa La Maruta

Dr. Cristian Andrei prezintă cauza pentru care o femeie ajunge să simtă pentru doi bărbați.

Doctorul Cristian Andrei este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați psihiatri, iar de multe ori, multe persoane apelează la acesta sau la videoclipurile sale pentru a înțelege mai bine fenomenele psihice care au loc în propria noastră minte. De această dată, cu ocazia intervievării specialistului de către Cătălin Măruță, în cadrul podcastului său, Dr. Cristian Andrei a precizat motivele pentru care femeile, și nu numai, pot iubi cel puțin una sau două persoane.

Poți iubi mulți oameni, nu e același lucru cu a te îndrăgosti

În primul rand, specialistul trage o linie de diferențiere între termeni. El nu pune un egal între „a iubi” și „a te îndrăgosti”, fiecare dintre aceste situații find destul de diferite, în perspectiva invitatului. De asemenea, acesta mai precizează că momentul în care te îndrăgostești, situație care nu se întâmplă atât de ușor, are loc în momentele în care te simți cel mai bine cu tine, nu în momentele dezavantajoase. 

„Pasiunile nu se suportă una pe alta. Dacă ai pasiune pentru pictură și mai faci o pasiune și pentru o tipă, s-a dus naibii pictura. Așa se întâmplă de cele mai multe ori. Nu ai anergie și atenție pentru mai multe iubiri deodată. Dar iubire da, poți avea iubire față de toți oamenii de pe pământ. Poți iubi doi bărbați, dar de îndrăgostit, când ești cu adevărat îndrăgostit, nu poți, nu ai cum să vezi pe altcineva. A fi îndrăgostit e ceva cum e sărbătoarea vieții, iar ea se bazează pe ceva. Nu oricine se îndrăgostește și oricând. Te îndrăgostești când nu ai măseaua umflată, când nu ai picat examenul, când nu ți-a zis cineva că ești prost. Ci atunci când te simți bine cu tine și cu persoana de lângă tine și când îți canalizezi energiile către ea, e săptămâna orbului. Ori, cât să țină săptămâna orbului, că nu poți sta prea mult în starea asta. Dragostea moare, de aceea spuneam acest lucru. Ea trebuie să moară.”, a spus specialistul, în cadrul podcastului.

„Centaurul” din viața femeilor

De asemenea, specialistul a mai punctat cauza pentru care foarte multe femei simt pentru doi bărbați, în același timp. El mizeză pe ideea că situația prezentată este un rezultat al unui bărbat care nu atrage, și a altuia pe care femeia nu se poate baza, care rămâne la nivelul de ideal. Invitatul numește acest fenomen un „centaur”, când rațiunea și pasiune dintr-o femeie încep să se lupte. Un lucru ce mai trebuie menționat este că Dr. Cristian Andrei vorbește și prin prisma multelor persoane și situații pe care le-a cunoscut persona, în cabinetul său.

„Sunt multe femei pe care le aud spunând asta la terapie. Sunt foarte multe femei care umblă cu doi bărbați incompleți. Un bărbat incomplet înseamnă că este unul care este foarte erotic, dar nu te poți baza pe el, și e altul care te iubește și te protejează, dar nu prea te atrage. Femeile fac acest „centaur” din acest doi bărbați. Cu unul, rațional, cu care vor să rămână, iar la celălalt visează, doar că umblă cu mai multe. Asta e faza cea mai răspândită.”, a mai punctat acesta.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel