De ce se adaugă lapte în ceai? Nutriționistul Mihaela Bilic are o explicație interesantă

Data actualizării: | Data publicării:
Ceai, foto Unsplash/ autor: CHI CHEN
Descriere foto: Ceai, foto Unsplash/ autor: CHI CHEN

De ce se adaugă lapte în ceai? Nutriționistul Mihaela Bilic are o explicație. 

„Argumentele din spatele obiceiurilor. De ce englezii pun lapte în ceai? Ca să̆ blocheze efectul taninurilor!”, a transmis Mihaela Bilic, medic nutriționist, explicând ulterior:


„Unele obiceiuri sau combinații alimentare par curioase, însă̆ întotdeauna în spatele unei tradiții se ascunde un argument nutrițional real. Taninurile sunt substanțe cu efect antioxidant prezente în ceai, cafea, fructele de culoare închisă̆ și vinul roș̦u. În principiu ele au efecte benefice antioxidante, însă̆ ceaiul negru are un inconvenient: blochează̆ absorbția fierului.”

Citește articolul integral pe DC News.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel