De ce să nu mai lași niciodată cosmeticele în baie: Trebuie să te oprești să o mai folosești

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Tyler Nix
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Tyler Nix

De ce nu e bine să lăsăm cosmeticele în baie și ce se întâmplă dacă folosim produse cosmetice expirate.

Dermatologul Ana Maria Vișinescu a vorbit despre ingredientele din creme, a explicat cât de periculos este să folosim cremele pentru protecție solară de la un sezon la altul și de ce nu este bine să lăsăm cosmeticele în baie.

"Parabenul, ca să-l descriu puțin, este o substanță chimică. El este folosit în mod normal ca și conservant atât în produsele cosmetice, cât și în cele alimentare. Noi nu prea avem cum să nu folosim parabeni în creme, pentru că la un moment dat ele s-ar umple de bacterii, de ciuperci, dacă n-ar fi ținute la rece sau depozitate corespunzător. Și atunci, într-o mare sau mică măsură, producătorul pune parabeni.

Trebuie să fim atenți la concentrația și la câți parabeni are. Adică dacă vedem un singur paraben, precum metil, și este într-o concentrație mică, care ar trebui să fie undeva la 0.2 sau 0.4% el este ok, pentru că nu se acumulează atât de mult în organism.

Să ne gândim la studiile pe care le vedem pe piață referitoare la cancerul de sân. Trebuie să fim atenți la etichetă. Să vedem și parabenii, câți parabeni și în ce cantitate, în ce procent. O cremă care are parabeni are și un termen de valabilitate mai mare. Trebuie să fim atenți și la treaba asta. Cu cât are mai puţini parabeni, cu atât termenul de valabilitate este mai mic", a spus medicul Ana Maria Vişinescu, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

De ce nu e bine să lăsăm cosmeticele în baie

"Cremele le depozităm în frigider sau într-un spațiu ferit de aburi, adică în niciun caz în baie. De preferat este să le ținem la temperatura camerei sau la frigider. Aburul afectează, alterează. O cremă care este deschisă deja este expusă la o oxidare, ea neavând parabeni. Să zicem că ai o cremă bio, organică, fără parabeni sau în cantitate foarte, foarte mică.

Atunci o expui la bacterii, din cauza căldurii din baie. La bacterii, la ciuperci, la mucegai, iar apoi tu vii și o aplici pe față și te întrebi de ce faci dermatită sau de ce te ustură fața. Aici vorbim şi despre farduri. 

Aceste produse ținute necorespunzător duc la boli. Dacă simțiți că o cremă îţi produce arsură, că ai o senzație de disconfort când ți-o aplici, trebuie să te oprești să o mai folosești", a mai spus medicul dermatolog.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel