De ce să nu mai lași niciodată capacul de la toaletă ridicat. Detaliul care te va șoca

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

De ce să nu mai lași niciodată capacul de la toaletă ridicat, mai ales atunci când tragi apa. Detaliul te va șoca.

De ce să nu mai lași niciodată capacul de la toaletă ridicat. Cât de rău este într-adevăr să nu închideți capacul toaletei atunci când trageți apa.

Germenii și virusurile

Materiile fecale care conțin germeni ar putea fi pulverizați în aer din vasul de toaletă. Aceste mici particule invizibile pot ajunge pe suprafețele din apropiere, fiind astfel un risc de infecție.

Microbiologii avertizează cu privire la acest fenomen încă din anii 1970. Dar chiar trebuie să vă faceți griji în această privință? Și te pui pe tine și pe ceilalți în pericol dacă uiți să închizi capacul? Răspunsul s-ar putea să vă surprindă.

Ce se întâmplă de fapt când părăsești capacul sus? S-ar putea să nu știți, dar nu toată apa din vasul de toaletă coboară pe țeavă atunci când trageți apa.

 

Picăturile microscopice sunt, de asemenea, pulverizate în aer, dintre care multe conțin bacterii din materii fecale, potrivit lui Nikhil Bhayani, MD, FIDSA, un medic de boli infecțioase cu Texas Health Resources în Bedford, Texas. Experții numesc aceste picături virale infecțioase aerosoli.

Cantitatea de aerosoli din vasul de toaletă care ajunge în aer - și cât de departe călătoresc - depinde de tot felul de factori (cum ar fi cât de puternic este fluxul de apă din vasul de toaletă, cât de germinativă este apa din vasul de toaletă și așa mai departe).

Citește continuarea pe DC Medical



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel