De ce să nu mai dormi niciodată cu părul desfăcut. Trebuie să știi asta

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Hayley Seibel
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Hayley Seibel

Părul necesită extrem de multă atenție și grijă, la fel de mult cum ne preocupăm pentru piele sau unghii. De ce nu e bine să dormim cu el desprins.

Un păr sănătos, puternic și frumos nu stă doar în spălarea lui, ci și în modul în care-l îngrijim. Anumite obiceiuri greșite pe ca le avem ne afectează mult podoaba capitară. Printre aceste obiceiuri se numără dormitul cu părul desprins.

Deci, dacă te numeri printre persoanele cu un păr mediu sau lung, trebuie să fii foarte atent. 

De ce să nu mai dormi niciodată cu părul desprins

 

1. Crește mai lent

 

Atunci când firele se încurcă între ele, sunt mai mari șansele ca vârfurile să se despice și, în cele din urmă, să se rupă. Părul deteriorat crește mult mai lent decât unul sănătos.

Dacă observi că nu îți mai crește după o anumită perioadă, ai putea să încerci să dormi pentru un timp cu el prins și să observi dacă există îmbunătățiri în acest sens.

2. Provoacă acnee

În cazul în care ai pielea sensibilă și predispusă la acnee, cel mai bine ar fi să dormi cu părul prins, dacă este lung, pentru ca acesta să nu îți atingă fața în timpul somnului.

Produsele de styling, dar și praful și alte impurități de pe suprafața firelor de păr pot intra în contact cu pielea ta și să îți provoace iritații, coșuri sau alte imperfecțiuni.

3. Se electrizează

Chiar dacă folosești produse de îngrijire pentru a combate energia statică și efectele acesteia, un alt motiv pentru care părul tău se electrizează ar fi din cauza faptului că dormi cu el desfăcut.

Un păr hidratat nu se electrizează, iar faptul că firele se freacă de suprafața pernei în timpul nopții nu va face decât ca acesta să își piardă uleiurile naturale și să devină uscat și lipsit de strălucire.

4. Se despică vârfurile

Vârfurile despicate reprezintă unul dintre cele mai mari coșmaruri ale femei. Sunt foarte inestetice și pot strica aspectul oricărei coafuri, astfel că trebuie să știi că și dormitul cu părul desfăcut poate contribui la apariția acestora. Pe parcursul nopții, te întorci de pe o parte pe alta în pat, iar acest lucru poate cauza ruperea fără voie a firelor.

5. Scade calitatea somnului

Dacă dormi cu părul liber, poți avea probleme și cu somnul, nu doar cu aspectul general al podoabei capilare. Atunci când dormi firele îți pot atinge fața sau se pot încurca în pernă și astfel te poți trezi de mai multe ori pe parcursul nopții, iar dimineața să fii foarte obosită și să nu știi exact care este cauza.

Citește continuarea pe DC MEDICAL

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel