De ce să mănânci pâine prăjită când ai stomacul sensibil. Pleșea: 4 din 10 dintre noi suferim, la un moment dat

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Mishaal Zahed
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Mishaal Zahed

Stomacul sensibil este un lucru frecvent în rândul populației și poate fi declașat și de alimentele pe care le consumăm. Ce trebuie eliminat din dietă.

Stomacul sensibil și alte probleme la nivelul acestuia sunt situații destul de frecvente, iar cele mai multe sunt cauzate de alimentație, nu doar de o condiție medicală.

Dr. Ruxandra Pleșea a explicat de ce este important să ținem o dietă, de cel puțin două săptămâni, în cazul în care trecem printr-un astfel de moment și care sunt alimentele care pot declașa sensibilitatea stomacului. 

”4 din 10 dintre noi suferim, la un moment dat, de reflux gastric, de epigastralgii, adică de dureri de stomac, de senzații neplăcute, care uneori pot să fie atât de chinuitoare, încât rezolvarea lor dacă nu este la gastroenterolog este chiar chirurgicală.

Totul ar trebui să înceapă de la medicul gastroenterolog, care să pună un diagnostic: De ce te doare stomacul, de ce ai acest reflux acid, de ce dimineața nu poți să te trezești bine dispus din cauza acestei dureri?

 

Pentru că  este posibil să fie o gastrită, o infecție cu Helicobacter Pylori, lucruri care se tratează, însă este posibil să ai acea boală de reflux gastroesofagian, care este ceva foarte misterios și ții se spune că trebuie să ții dietă”, a declarat dr. Ruxandra Pleșea, medic specialist diabet, boli de nutriție și metabolism la Neatza cu Răzvan și Dani de la Antena 1.

Alimentele care duc la stomac sensibil și reflux gastro-esofagian

Potrivit dr. Pleșea există o serie de alimente care au capacitatea de a slăbi sfincterul esofagian, cel care face legătura dintre esofag și stomac, iar în momentul în care acid gastric trece din stomac în esofag este declanșat disconfortul.

”Și gândurile contează aici, și stresul, care este un declanșator pentru simptomatologia. Fiecare pacient somatizează stresul pe undeva. Nu toată lumea la stres are reflux acid gastric. Însă unii dintre noi care suntem predispuși ne vom confrunta cu acest lucru”, a explicat medicul.

Citește continuarea pe DC MEDICAL

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel