De ce nu trebuie să-ți tai niciodată unghiile noaptea. Nu te-ai fi gândit la asta

Data publicării:
Sursa foto: pexels, autor Kat Smith
Descriere foto: Sursa foto: pexels, autor Kat Smith

Superstițiile sunt credințe sau practici considerate iraționale sau supranaturale. Ele sunt atribuite destinului, magiei, supranaturalului sau fricii de necunoscut. Dar pentru cei care cred, aceste superstiții sunt luate în serios. O superstiție care este crezută pe scară largă în unele culturi se învârte în jurul impactului potențial al tăierii unghiilor pe timp de noapte, care ar trebui evitată cu orice preț.

Ce superstiții sunt asociate cu tăierea unghiilor noaptea?

Superstițiile sunt mai răspândite în unele culturi decât în altele. Există superstiții care sunt luate mai în serios, cum ar fi o superstiție din culturile hindusă, japoneză și alte culturi asiatice care le interzice să-și taie unghiile noaptea.

În cultura hindusă

În India, cei care practică hinduismul cred cu tărie că unghiile și părul nu trebuie tăiate noaptea. Această noțiune este atribuită lui Lakshmi, zeița hindusă a bogăției și a norocului.

Unghiile, în special cele de la picioare, și părul au bacterii pe și sub ele. Teoria este că tăierea unghiilor pe timp de noapte lasă murdărie prin casă.


Hindușii cred că prezența murdăriei în casă va fi văzută ca un semn de lipsă de respect, atrăgând mânia ei asupra lor. Supărarea lui Lakshmi duce la pierderea de bani și la căderea în sărăcie a casei. Deși nu există dovezi reale că acest lucru este adevărat, majoritatea urmează această regulă.

În cultura japoneză

În Japonia, tăierea unghiilor de la picioare pe timp de noapte este, de asemenea, interzisă. În această credință, oricine refuză să se conformeze primește o pedeapsă mult mai permanentă.

Cultura dictează că tăindu-ți unghiile noaptea te va împiedica să fii prezent la trecerea în neființă a părinților tăi. De ce? Pentru că vei deceda înaintea lor. În plus, superstiția japoneză este că scurtarea unghiilor pe timpul nopții va duce la scurtarea duratei de viață.

Cultura chineză crede că tăierea unghiilor noaptea va duce la spiritele care îți provoacă coșmaruri, potrivit yourtango.com

Cel mai superstițios semn zodiacal

6. Fecioară

S-ar putea să crezi că personalitatea de tip A a Fecioarei îi face prea practici pentru a fi superstițioși, dar, după cum explică  astrologul Lisa Barretta, perfecționismul lor este de fapt sursa superstițiilor lor. "S-ar putea să nu iasă din casă până nu-și aranjează pernele sau nu verifică dacă au stins toate luminile. Dacă nu este totul într-un anumit fel de ordine, Fecioara simte că lasă ghinionul și haosul să se strecoare în viața lor".


5. Vărsător

Vărsătorul este considerat cel mai excentric semn zodiacal. "Sunt incredibil de unici și privesc viața printr-o lentilă complet abstractă, purtând cu ei energia elementului aer cu gândire largă în fiecare zi", explică  astrologul Rachel Clare, potrivit Bestlife.

În timp ce "semnele mai împământenite și mai logice" vor vedea lumea la valoarea nominală, Clare spune că Vărsătorii "apreciază faptul că există mult mai mult decât suntem făcuți să credem". Prin urmare, spiritualitatea și superstițiile sunt o parte naturală a vieții lor.


4. Balanța

Balanțele sunt simbolizate de balanța dreptății. Ca atare, "acest semn de aer cu gândire profundă caută echitatea și armonia în toate domeniile vieții", spune Clare. "Acest lucru îi determină să caute semnificații și tipare în viața de zi cu zi, urmând rutine specifice pentru a evita producerea de dezastre".

Dar, spre deosebire de Fecioară, Balanțele sunt mai preocupate de acțiunile lor legate de ceilalți. Ei ar putea începe să se simtă neîncrezători dacă au sărit peste a spune bună dimineața colegului lor de serviciu. Iar atunci când balanța lor se dezechilibrează, "aplică mult prea mult accent pe o parte sau pe un aspect al unei povești", notează  astrologul Danelle Ferreira. "Ei cred cu ușurință în conspirații și superstiții, deoarece vor alege să evite sau să ignore adevărul."

3. Scorpion

"Scorpionii iubesc toate lucrurile întunecate, înfricoșătoare și misterioase, iar superstițiile sunt chiar pe placul lor", notează Ferreira. Într-adevăr, această zodie intensă și secretoasă este "guvernată de planeta Pluton, întunecată și evazivă", adaugă Clare. Prin urmare, superstițiile și credința în supranatural sunt mai mult un mod de a se proteja decât orice altceva.

Scorpionul este, de asemenea, incredibil de intuitiv, notează Barretta. Ea spune că pot sesiza nuanțe subtile pe care alții nu le pot observa și că "au minți puternice care pot manipula efectiv energia". Dacă trec prin ceva ce le provoacă emoții, "nu puneți la îndoială faptul că un Scorpion va purta o brățară de hematit sau va purta un cristal încărcat energetic", adaugă Barretta.

Citește continuarea AICIGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel