De ce nu ne regăsim în zodia noastră? Astrolog Diana Sabău: Zodia Soarelui este un drum al vieții pe care alegem să mergem

Data publicării:
pixabay.com autor Gerd Altmann
Descriere foto: pixabay.com autor Gerd Altmann

Se întâmplă des să auzim o persoană spunând că personalitatea sa nu se potrivește deloc cu cea a zodiei sale. 

Unele persoane se regăsesc complet în arhetipurile conturate de semnul lor zodiacal, în timp ce altele îl refuză cu desăvârșire. Pentru a înțelege de ce există această discrepanță, trebuie, în primul rând, să înțelegem ce înseamnă ”zodia mea”.

Ceea ce știm noi ca fiind ”zodia mea” este zodia în care se afla Soarele la momentul nașterii, un simplu fragment al complexității personalității noastre. Astrograma personală reprezintă o schemă a pozițiilor planetare din momentul nașterii, incluzând toate cele 12 zodii și rolul acestora în viața individului. Fiecare planetă din sistemul solar are o poziție specifică (într-un semn zodiacal și într-o casă), dar semnul Soarelui este cel mai relevant și mai popular dintre acestea.

Soarele joacă un rol central în astrogramă. Energia solară este energia vitală, o forță ce pune lucrurile în mișcare, este elementul ce aduce dezvoltarea personală. În timp ce Luna simbolizează inconștientul, Soarele este ego-ul, partea conștientă.

Luna ne arată arhetipul ce marchează copilăria, ajungând mai apoi să reprezinte copilul interior și nevoile noastre emoționale. De cele mai multe ori nu suntem conștienți de energia noastră lunară, deoarece ea se manifestă fără ca noi să vrem asta. Exploziile de furie ale unei persoane cu Luna în semn de Foc, sensibilitatea deosebită a Lunii în semn de Apă, nevoia acută de siguranță și stabilitate a Lunii în semn de Pământ, toate aceste elemente ies la suprafață din inconștient, ne ”scapă” fără să vrem. Luna stă la baza comportamentului nostru reactiv, bazat pe automatisme emoționale, motiv pentru care ne este mult mai ușor să ne regăsim în semnul Lunii față de semnul Soarelui.

Zodia Soarelui este un drum al vieții pe care alegem să mergem. Dacă Luna este partea reactivă, automată, Soarele reprezintă partea activă. Tot ceea ce facem bazat pe voința proprie, tot ceea ce inițiem, face parte din domeniul Solar. Direcția în care alegem conștient să mergem în viața ne va modela ego-ul, va contura individualitatea noastră. Această ”conturare” poate fi încadrată în una din cele 12 arhetipuri zodiacale.

Atunci, de ce nu ne regăsim în arhetipul acesta?

 

Află de pe ASTROSENS care sunt cele 12 arhietipuri și cum ne putem recunoaște.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience