De ce nu e bine să îți clătești dinții cu apă după periaj. Explicațiile specialiștilor

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Există un motiv pentru care ar trebui să lași pasta de dinți să acționeze pentru mai mult timp. 

Dacă întotdeauna v-ați clătit dinții cu apă după ce v-ați periat, este timpul să începeți să săriți definitiv peste acest pas. Pe TikTok a devenit viral un video, realizat de un celebru dentist, care explică de ce nu este bine să îți clătești dinții cu apă după ce ai terminat periajul. În schimb, el recomandă să scuipi cât de multă pastă de dinți poți fără să clătești cu apă, astfel încât să permiți pastei de dinți să rămână și să acționeze mai mult timp. 

 

@amanpreetsinghdds Can you rinse your mouth out after brushing your teeth? Check out the full video on my YouTube channel! #amanpreetsinghdds #dentalsecrets ♬ original sound - amanpreetsinghdds

Dr. Edmond Hewlett, consilier al consumatorilor pentru Asociația Dentară Americană și profesor la Școala de Stomatologie din UCLA, explică metoda devenită celebră pe tiktok.

De ce este important să nu te clătești cu apă după ce te speli pe dinți

Fluorul este un ingredient important din pasta de dinți care ajută la întărirea smalțului și la creșterea rezistenței acestuia la acizii care provoacă carii. Dr. Edmond Hewlett spune că este cel mai bine stabilit ingredient eficient din pasta de dinți, așa că asigură-te că pasta ta de dinți conține, potrivit cnet.


Atunci când vă spălați pe dinți, curățați orice peliculă și bacterii de pe alimente și băuturi zaharoase. Atunci când  săriți peste clătire, lăsați fluorul din pasta de dinți în gură pentru mai mult timp, ceea ce prelungește efectul acesteia. 

Așteptați cel puțin 15 minute după periaj pentru a bea apă. 

După ce te-ai spălat pe dinți, explică Hewlett, saliva ta va elimina pasta de dinți, astfel încât nu vei simți gustul ei toată ziua. 

Dar dacă te-ai clătit toată viața? 

Dacă abia acum afli despre acest sfat, s-ar putea să te gândești că ai anulat toată munca grea de a te spăla în fiecare zi. Dar nu este adevărat. Hewlett spune că atâta timp cât vă periați de două ori pe zi, timp de două minute de fiecare dată, fluorul va rămâne în gură pentru a vă proteja dinții. 
Ideea de a nu clăti este doar un pas în plus pentru a ajuta fluorul să fie și mai eficient.

"Când măsori nivelul de fluorură din salivă al unei persoane, dacă nu se clătește, există mai mult fluor", a spus Hewlett. Dar nu va fi o pierdere de timp dacă vă clătiți. El a spus că încă se fac cercetări pentru a determina diferența pe care o face pe termen lung pentru a preveni cariile. 


Sănătatea dentară specifică joacă un rol important

Există diferite niveluri de risc de a avea carii pentru fiecare persoană, a spus Hewlett. 

"Dacă în mod obișnuit nu faceți carii, atunci ar trebui să continuați să folosiți pastă de dinți cu fluor. Decizia de a clăti sau de a nu clăti după periaj probabil că nu va face nicio diferență."

Pe de altă parte, pentru cei care se luptă cu carii, a nu clăti este probabil o decizie mai bună. În plus, ar trebui să cereți ajutorul medicului stomatolog pentru a afla de ce faceți carii în mod regulat - de exemplu, ar putea fi vorba de obiceiurile alimentare, de gustările cu alimente zaharoase sau de faptul că nu vă spălați pe dinți în mod regulat. Dacă aveți un risc mai mare de carii, ar trebui să faceți tot ce puteți pentru a le preveni. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel