De ce nu ar trebui să pui niciodată ciocolata în frigider, potrivit unor cercetări. Cum o păstrezi corect

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Louis Hansel
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Louis Hansel

Există puține lucruri la fel de reconfortante și delicioase ca ciocolata. Consumul de ciocolată nu este aproape niciodată o idee rea, dar poate că v-ați întrebat cum să păstrați ciocolata în mod corect. 

Deși anterior poate ați crezut că depozitarea ciocolatei în frigider este în regulă, de fapt este exact invers. Potrivit unui raport din 2017 al Daily Mail, frigiderul este, de fapt, ultimul loc în care ar trebui să vă păstrați ciocolata. De fapt, singurul motiv pentru care ar trebui să iei în considerare posibilitatea de a o depozita acolo este dacă temperatura din bucătăria ta este prea ridicată - pentru că, bineînțeles, ciocolata trebuie ținută întotdeauna departe de orice fel de căldură. Modul în care ar trebui să vă păstrați ciocolata proaspătă poate depinde de tipul de ciocolată pe care o aveți, dar există câteva reguli generale în ceea ce privește conservarea bunătăților, potrivit yourtango.com

De ce nu ar trebui să pui niciodată ciocolata în frigider

Ciocolata cu lapte poate rezista de fapt până la un an, în timp ce ciocolata neagră poate rezista până la doi ani. Temperatura ideală pentru a păstra ciocolata proaspătă este între e 18 ° C - 20 ° C. Cu alte cuvinte, temperatura camerei este bună pentru ciocolată.

Dacă trebuie neapărat să puneți ciocolata în frigider, asigurați-vă că este sigilată foarte bine, deoarece se poate forma cu ușurință condens pe ciocolată și poate chiar să-i schimbe gustul. Și nimeni nu vrea vreodată să schimbe gustul ciocolatei. Este deja perfectă.

În cazul în care se formează condens, acesta poate provoca înflorirea zahărului. Când se întâmplă acest lucru, se creează pete și pete aspre și terne pe ciocolată. Nu vă faceți griji, totuși. Sună mult mai rău decât este în realitate. Poți mânca în continuare ciocolată care are floare de zahăr.

Dar dacă aveți un anumit tip de ciocolată pe care doriți să o păstrați?

Iată câteva tipuri comune de ciocolată și cele mai bune modalități de a le păstra proaspete:

1. Trufe

Acest lucru depinde de faptul dacă le-ați cumpărat dintr-un magazin sau le-ați făcut singuri. Dacă trufele sunt cumpărate din magazin, trebuie păstrate într-o cămară întunecată, la o temperatură ambiantă răcoroasă. Ele trebuie să fie ferite de lumina soarelui. Dacă sunt făcute în casă și ai folosit smântână pentru ele, pot fi păstrate în frigider într-un recipient etanș.

2. Chipsuri de ciocolată

Înainte de a începe să faci niște prăjituri delicioase cu fulgi de ciocolată, este important să știi cum să păstrezi aceste chipsuri. Chipsurile de ciocolată pot supraviețui de fapt la temperaturi mai ridicate decât ciocolata normală, deoarece nu au atât de mult unt de cacao. Cu toate acestea, pentru a le păstra cât mai bine, acestea trebuie depozitate într-un loc întunecat, la aceeași temperatură ca și celelalte ciocolate. Regula luminii solare se aplică, de asemenea, și trebuie să fie ambalate bine. Dacă urmați aceste sfaturi, nu ar trebui să aveți nicio problemă în a face tone de fursecuri cu fulgi de ciocolată. Yum!

3. Pudră de cacao

Pudra de cacao nu trebuie păstrată niciodată în frigider. Ideal ar fi să fie depozitată într-un recipient ermetic, la temperatura camerei, într-un loc răcoros și întunecat.

4. Batoane de ciocolată

Batoanele de ciocolată sunt, de fapt, cel mai ușor de depozitat, deoarece sunt și cel mai stabil tip de ciocolată. Cel mai important lucru de făcut este să nu se încălzească prea tare, bineînțeles. Cel mai bun loc pentru a păstra un baton de ciocolată este cămara. Păstrați-o în frigider doar dacă bucătăria dvs. este prea caldă, iar dacă o faceți, asigurați-vă că sunt depozitate corespunzător. Un ambalaj strâns sau o pungă va fi suficient. Acestea sunt cele mai bune moduri de a păstra ciocolata, astfel încât să aibă o durată de depozitare de lungă durată pentru a vă ajuta să vă bucurați mai mult timp de bunătățile dumneavoastră. Și dacă niciuna dintre aceste idei nu funcționează pentru tine, există întotdeauna o idee excelentă la care poți apela: mănânc-o pur și simplu! Ei bine, este cu siguranță cea mai ușoară (și cea mai gustoasă!) opțiune.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel