De ce nu ar trebui să porți sutien. Șase motive pentru care ar trebui să renunți la el

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

De ce nu ar trebui să porți sutien. Specialiștii au întocmit o listă cu avantajele pe care le ai.

De ce nu ar trebui să porți sutien. Sutinele au un mecanism constrictiv care ne face să ne simțim încătușate. Specialiștii vin cu argumente potrivit cărora nu ar mai trebui să porți sutien. 

Lipsa sutienului îmbunătățește tonusul muscular și forma sânilor

Lipsa sutienului îmbunătățește tonusul muscular și forma sânilor, potrivit medicilor specialiști.

"Există dovezi că purtarea unui sutien poate face mușchii și ligamentele care susțin sânii leneși în timp, ceea ce duce la lăsarea sânilor și laxitate. Este fals. Femeile care au trecut prin perioade lungi fără a purta un sutien raportează adesea că acest lucru le face sânii să fie mai fermi, mai rotunzi de-a lungul timpului", spune dr. Lucky Sekhon, medic ginecolog în New York. 

La început, femeile cu sânii mai grei sau mai plini pot simți mai multă încordare a spatelui atunci când nu poartă un sutien, totuși.

"Poate dura săptămâni până la luni pentru a construi puterea în piept și mușchii spatelui pentru ca sânii să devină bine sprijiniți fără sutien", a mai precizat medicul, potrivit Well and Good.

Lipsa sutienului vă conferă o senzație de confort

Lipsa sutienului vă poate oferi o senzație de confort. Este atât de plăcut de a elimina pur și simplu sutienul la sfârșitul zilei. Cu o singură mișcare, ești liberă de banda de constricție în jurul coastelor tale. 

Dr. Sekhon subliniază că lipsa sutienului le poate face pe unele femei să se simtă expuse, însă, această senzație poate trece în câteva săptămâni. Astfel, acest sentiment este înlocuit de confort. 

Lipsa sutienului înseamnă mai puțină durere

Lipsa sutienului poate ameliora durerile de spate și nu numai.

Citește continuarea pe dcmedical.roGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel