De ce ne cade părul. Dermatolog, explicații: Câte fire de păr este NORMAL să pierdem pe zi / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
Unsplash.com/ autor Element5 Digital
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Element5 Digital

Dr. Pavelina Andrei, medic dermatolog, a explicat, în exclusivitate pentru Spectacola, de ce ne cade părul și câte fire de păr este normal să pierdem într-o zi. 

"Pierderea podoabei capilare sau rarifierea acesteia este o condiție dermatologică care reprezintă manifestarea unor variații mari de posibile afecțiuni. Condițiile medicale care predispun către această patologie, pe de-o parte sunt deficitele nutriționale, deficitele calorice, persoane care țin diete, persoane care slăbesc brusc, afecțiuni endo-crinologice și afecțiunile tiroidiene. Persoanele care suferă de cancer, persoanele care fac chimioterapie, anumite clase de medicamente, anticoagulante sau anti-depresive. De asemenea, sunt și persoanele care suferă de anemie, care au deficit de fier. Sunt foarte multe afecțiuni care pot duce... sunt și condiții dermatologice care pot implica căderi ale părului. Putem regăsi o cădere a părului inclusiv la pacienții care suferă de dermatică seboreică, o afecțiune inflamatorie de la nivelul scalpului care se asociază cu mătreața. Pentru că noi supunem organismul unui stres puternic, organismul nostru răspunde prin eliberarea masivă a unor hormoni și atunci eliberează mai mult hormon în detrimentul altui hormon. Practic, acest dezechilibru hormonal și o creștere a unor hormoni de stres precum adrenalină, non-adrenalină și cornizon pe o perioadă îndelungată, duce la o perturbare a echilibrului nostru intern care se asociază cu o cădere de păr", a decarat Pavelina Andrei în exclusivitate pentru Spectacola. 

Câte fire de păr este normal să cadă pe zi
 

"Teoretic, între 10 și 100 de fire de păr sunt normal să cadă pe zi, atâta timp cât ciclurile anagen și telogen, respectiv de creștere și cădere ale părului sunt respectate și nu sunt perturbate de acele afecțiuni de care vorbeam mai devreme", a completat ea. 

 

VIDEO:

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel